Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασφαλίτες στην υπηρεσία των σχολαρχών!

Και ασφαλίτες επιστρατεύονται στην προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία οργάνωσης και συντονισμού των σπουδαστών ιδιωτικών σχολών. Χτες αστυνομικός που φορούσε πολιτικά, εμφανίστηκε στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ρωτούσε πού ψηφίζουν οι σπουδαστές, λέγοντας στο θυρωρό ότι ήρθε για να προστατέψει τους εργαζόμενους, ενώ εμφανέστατη ήταν η παρουσία πολλών, τόσο έξω από το ΕΚΑ, όσο και έξω από την ΚΟΡΕΛΚΟ.

Ο Τ. Γόντικας ως μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ, κατήγγειλε μιλώντας στο "Ρ" την αναβίωση του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας, που παρακολουθεί τις δραστηριότητες εργαζομένων, φοιτητών, εργαζόμενων σπουδαστών με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να ανακόψει κάθε δραστηριότητα στο εργατικό κίνημα και κάλεσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να σταματήσεις τέτοιες ενέργειες.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών για το ίδιο γεγονός τονίζει: "Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα άλλο από αυτούς που δίνουν γην και ύδωρ στους δολοφόνους του λαού της Γιουγκοσλαβίας, να απειλούν, να τρομοκρατούν και να συλλαμβάνουν σπουδαστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους κόντρα στην ασυδοσία των σχολαρχών και της κυβέρνησης που τους στερεί το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση".

Η Διοίκηση του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων επισημαίνει ότι "όποιο τρόπο και να εφεύρουν για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Οτι οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών θα πλαισιώσουν τον σύλλογό τους, θα τον μαζικοποιήσουν, θα εγγραφούν σε αυτόν και θα διεκδικήσουν μαζί και με τους υπόλοιπους σπουδαστές τα δίκαια αιτήματα που σήμερα παλεύουν και εμείς θα σταθούμε στο πλάι τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ