Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ν' ακουστεί η φωνή της νεολαίας

Λέγομαι Αγγελική είμαι δεκάξι χρόνων και μαθήτρια της Β Λυκείου. Από την Τετάρτη 22-3-99, παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία, αγανάκτηση, οργή και θυμό τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θεωρούν τους λαούς τόσο ηλίθιους και άβουλους, ώστε να μην έχουν πια καταλάβει ότι τους πήραμε ...χαμπάρι.

Πιστεύουν ότι εμείς δε γνωρίζουμε ότι οι πολεμοκάπηλοι αυτοί προσπαθούν να καταστρέψουν, να εξαφανίσουν ολόκληρους λαούς, ν' αλλάξουν τα σύνορα των χωρών, για να 'χουν τον έλεγχο όλων των Βαλκανίων; Και δυστυχώς σε αυτό το έγκλημα που γίνεται, σύμφωνη βρίσκεται και η Ελλάδα, αφού έχει από μήνες πριν συνυπογράψει τη συμφωνία για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Κλίντον και η ΝΑΤΟική παρέα του πλασάρονται, χωρίς επιτυχία, ως εκφραστές της ειρήνης, καθώς και ψυχοπονιάρηδες για τους πρόσφυγες που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. Ομως αυτά δε μας πείθουν, ιδιαίτερα εμάς τη νεολαία, που βλέπουμε τον "πλανητάρχη" μετά τις αισχρές του δηλώσεις για συνέχιση των βομβαρδισμών, να φεύγει άνετος για τις διακοπές του, μαζί με το κοπρόσκυλό του!

Ετσι λοιπόν ενώ ο πόλεμος κτυπάει την πόρτα μας, η κυβέρνησή μας δηλώνει εθνικά υπερήφανη για τα χρήματα που "καταφέραμε" να πάρουμε από το ταμείο της ΕΕ ύστερα από πολύ "κόπο", λες και αυτή είναι η μοναδική μας έννοια. Επιτέλους φανερώθηκαν! Καταλάβαμε τέλος πάντων ποιοι μας κυβερνούν και πόσο κυρίαρχοι είμαστε στη χώρα μας.

Ευτυχώς, όμως, οι Ελληνες δεν είναι τόσο αδιάφοροι όσο είναι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι και βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν καθημερινά την αντίθεσή τους στον βρώμικο αυτό πόλεμο που κάνουν τα γεράκια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Εμείς οι νέοι είμαστε αντίθετοι μ' αυτή τη "νέα τάξη πραγμάτων", που θέλουν να μας επιβάλουν οι δολοφόνοι των λαών και δε θα πάψουμε να το βροντοφωνάζουμε ότι ΔΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Μας χαρακτήρισαν "γενιά δίχως οράματα", αλλά τους αποδεικνύουμε, με τη μεγάλη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που γίνονται, ότι είμαστε γενιά με ιδανικά και με αξίες.

Μόνο γι' αυτά τα ιδανικά θα πολεμήσουμε! Εμείς ονειρευόμαστε ένα ειρηνικό και δημιουργικό αύριο και σίγουρα αυτόν το δρόμο που αυτοί χαράζουν για μας, δεν πρόκειται να τον περπατήσουμε!

Η σκέψη μας βρίσκεται στη Σερβία, δίπλα στους συνομηλίκους μας που βομβαρδίζονται, καθώς και σ' όλο τον υπόλοιπο λαό. Είμαστε δε σίγουροι πως στο τέλος οι λαοί θα νικήσουν τις δυνάμεις του κακού και θα ζήσουν όπως το επιθυμούν, ειρηνικά.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΥΛΑΚΗ

Αιγάλεω

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη στεριώσουν τα ποδάρια των δολοφόνων στα Βαλκάνια(25/1/2019)
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ(12/11/2004)
«...Από τις σημαντικότερες πορείες στην ιστορία μας»(21/5/2002)
Ο αγώνας πάντα συνεχίζεται...(16/4/2000)
Οργή και πόνος για το ΝΑΤΟικό έγκλημα(8/4/1999)
Ακρως επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα μας και την ειρήνη(7/4/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org