Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΤΣΑΛΑΝ
Μετέωροι ισχυρισμοί πρακτόρων της ΕΥΠ

Με τις καταθέσεις των υπαλλήλων της ΕΥΠ που είχαν βάρδια στο ανατολικό αεροδρόμιο τη μέρα της άφιξης του Οτσαλάν την Ελλάδα, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη.

Στους υπαλλήλους αυτούς οι υπουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση - με τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα - είχαν προσπαθήσει να ρίξουν όλες τις ευθύνες για την είσοδο του Οτσαλάν στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για ασυγχώρητες τουλάχιστον ελλείψεις.

Από το υπόμνημα που κατέθεσε στην υπηρεσία του ο υπάλληλος της ΕΥΠ Γ. Μαγγίνας, που είχε βάρδια εκείνη τη μέρα, προκύπτει ότι ο Οτσαλάν πέρασε από το χώρο των επισήμων του ανατολικού αεροδρομίου χωρίς διαβατήριο και με καλυμμένο το πρόσωπό του με κασκόλ.

Είπε ότι του παραδόθηκαν τρία διαβατήρια των επιβατών του αεροσκάφους με τα ονόματα των Α. Ναξάκη, Κάγια Λιφέρ και Γιακάρ Κεντίζ, αλλά ο ίδιος πηγαίνοντας στην αίθουσα των επισήμων είδε και ένα τέταρτο άτομο που απομακρυνόταν από την αίθουσα. Το άτομο αυτό κατά τον υπάλληλο της ΕΥΠ ήταν ξανθό και είχε το κασκόλ του τυλιγμένο μέχρι το ύψος της μύτης. Τον ακολούθησε και είδε ότι μπήκε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας "Τζάγκουαρ", με κυπριακές μάλλον πινακίδες, τον αριθμό των οποίων δε συγκράτησε.

Πάντως η κατάθεσή του έδωσε την εντύπωση ότι η είσοδος του Οτσαλάν στη χώρα μας ήταν προσχεδιασμένη προκειμένου να καταλήξει τελικά στα χέρια των Τούρκων, γιατί δεν πείθει η εξήγηση του υπαλλήλου της ΕΥΠ για την ευκολία με την οποία πέρασε ο Οτσαλάν σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα για να μην εισέλθει στη χώρα μας ο Κούρδος ηγέτης.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στην επιτροπή ο Σ. Καλεντερίδης που είχε συνοδεύσει με εντολή της ΕΥΠ τον Οτσαλάν στην Κένυα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ