Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΧΙ στην PAX AMERICANA

Η αγανάκτηση, η οργή και ο θυμός πολλών λαών του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου από τους πρώτους και του δικού μας, ξεσπάει τις μέρες αυτές που βομβαρδίζεται ανηλεώς η Γιουγκοσλαβία, σε δυναμικά αντιαμερικανικά και αντιΝΑΤΟικά συλλαλητήρια με κεντρικά συνθήματα: "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμων συνδικάτο", "Εξω τώρα απ' τη Σερβία", "Εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία" κ. ά.

Αυτή τη φορά, "οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" έβαλαν στόχο να διαλύσουν το κράτος των Σέρβων, επειδή δεν υποτάσσονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" και δεν τους κάνουν τα χατίρια. Και οι "ανθρωπιστικοί λόγοι" που επικαλούνται, καθώς και η "σταθεροποίηση" στα Βαλκάνια, είναι το πρόσχημα. Εξάλλου τα ανθρώπινα δικαιώματα ποτέ δεν τα υποστήριξαν οι πολεμοκάπηλοι. Η πραγματικότητα είναι ότι περνούν μεγάλη κρίση, οικονομική, πολιτική, ηθική, κοινωνική κλπ., οπότε και δεν έχουν άλλη διέξοδο από τον πόλεμο. Είναι γνωστό ότι αιτία όλων των πολέμων είναι το "Χρυσόμαλλο δέρας" και απ' ό,τι φαίνεται η PAX AMERICANA και η "νέα τάξη πραγμάτων" δεν τραβάνε...

Ο καπιταλισμός τραβάει από το κακό στο χειρότερο και η ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη ήταν το μεγαλύτερο κακό για την ισορροπία της παγκόσμιας ειρήνης.

Το ΚΚΕ, από την εποχή που οι Αμερικανοί έριξαν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι - έγκλημα απαράδεκτο, πρωτάκουστο και απάνθρωπο - δε σταμάτησε να καταγγέλλει ότι ο εχθρός των λαών είναι ο "ιμπεριαλισμός". Στην περίοδο του "Ψυχρού πολέμου", όταν ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Στίβενσον δήλωνε ξεδιάντροπα ότι "η κοινωνία θα περάσει μέσα από μια ζούγκλα μικροσυγκρούσεων και τοπικών πολέμων", όλος ο προοδευτικός κόσμος βροντοφώναζε ότι τα προβλήματα λύνονται με ειρηνικές διαπραγματεύσεις και όχι με αιματοχυσίες.

"Εμείς οι κομμουνιστές των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του κόσμου - τόνιζε στην εισήγησή του ο ΓΓ του ΚΚ των ΗΠΑ στο συνέδριο του 1948 - να μη λυπηθούμε δυνάμεις για να εμποδίσουμε να περάσει ο φασισμός στις ΗΠΑ, σε μια χώρα από τις πλουσιότερες στον κόσμο. Γιατί αν καταφέρει ο φασισμός της Αμερικής και βάλει τον πλούτο της χώρας μας στα εγκληματικά χέρια του, θα 'ναι πολύ χειρότερος του χιτλερικού φασισμού".

Δυστυχώς όλα αυτά επαληθεύτηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο. Εχουμε σήμερα τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό "μπαμπούλα" σ' όλο τον κόσμο. Τώρα σειρά έχει η Γιουγκοσλαβία, αύριο όλα τα Βαλκάνια και βλέπουμε... Γι' αυτό και οι λαοί έχουν χρέος και καθήκον ν' αντιδράσουν και υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τη νέα αυτή αιματοβαμμένη επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, πριν είναι αργά...

Β. Γ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ