Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και το όνομα αυτού, Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε χτες η Πανελλαδική Σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών, με στόχο να γίνει σύντομα ο ταξικός πόλος πλειοψηφικό ρεύμα στο σννδικαλιστικό κίνημα

Τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, έφεραν χτες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, περισσότεροι από 1.500 συνδικαλιστές, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα συνεδρίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος.Σκοπός της μεγάλης συνδικαλιστικής συνάντησης, η συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,του Π.Α.ΜΕ.,ενός εργαλείου στα χέρια των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων, που στόχο έχει να ανοίξει το δρόμο, έτσι ώστε η εργατική τάξη να βρεθεί στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Από χτες, το ΠΑΜΕ αποτελεί μια πραγματικότητα, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων χρόνων για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, "εξουσιοδοτημένο" από συνδικαλιστές όλων των τάσεων και εκατοντάδων συνδικάτων, ενώ 300 από αυτά (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία) συμμετείχαν στη σύσκεψη με αποφάσεις των οργάνων τους.

Ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα χαρακτήρισαν τις εργασίες της Σύσκεψης, καθώς και η θέληση των συγκεντρωμένων να ξεκινήσει μια σταυροφορία που θα παραμερίσει τα εμπόδια που βάζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών, έτσι ώστε να ανασυγκροτηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Εντονα εκφράστηκε σε όλη τη διάρκεια των εργασιών της Σύσκεψης η αλληλεγγύη στο δοκιμασμένο σερβικό λαό.

Η σύσκεψη "άνοιξε" με παρέμβαση του Γ. Μπουλούγαρη,προέδρου του σωματείου εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. "Στο πρόσωπό σας- τόνισε - χαιρετίζουμε την εργατική τάξη της χώρας μας που, σε πείσμα των καιρών, αγωνιά, παλεύει αντιστέκεται, κρατώντας άφθαρτες τις αξίες τα ιδανικά, την ιστορική τους αποστολή.

Η μαζική παρουσία σας εδώ αποδεικνύει περίτρανα ότι ποτέ δεν είναι αργά. Οτι είναι ολοζώντανη η ελπίδα και δεν είναι μακριά η μέρα που ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα είναι πλειοψηφικό ρεύμα και θα παρασύρει τους εργολάβους της ταξικής συναίνεσης, της ηττοπάθειας της ενσωμάτωσης και της υποταγής στο περιθώριο της ιστορίας".

Στη συνέχεια ο Γ. Μαυρίκος,αναπλ. πρόεδρος της ΓΣΕΕ, παρουσίασε την κεντρική εισήγηση, κάνοντας εκτενή αναφορά στη δολοφονική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Εισηγητικά τοποθετήθηκαν και οι Φ. Κολεβέντης,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργους και ο Κ. Αρτεμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών.

Κυρίαρχο στοιχείο των ομιλιών που ακολούθησαν ήταν η ανάγκη για έναν αγώνα που, αξιοποιώντας τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των εργαζομένων. Πολλοί σημείωσαν ότι το ΠΑΜΕ συγκροτείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εργατική τάξη της χώρας μας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης.

Με έμφαση εκφράστηκε η αντίθεση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια και καυτηριάστηκε ο ρόλος των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που πλήττουν το βασικότερο δικαίωμα των λαών, αυτό της ειρηνικής ζωής.

Τελικό συμπέρασμα τις σύσκεψης ήταν ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ώρα, πρέπει τώρα να γίνει παρέμβαση με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ