Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Αντιπολεμικός κλοιός στην αμερικανική βάση της Σούδας

Στις 2.30 μ.μ. σήμερα ξεκινά από τα Χανιά η πορεία που θα καταλήξει έξω από τη "βάση του πολέμου"

Αλλο ένα "φιλειρηνικό χτύπημα" δέχονται σήμερα τα "γεράκια" του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Ο λαός της Κρήτης προχωρά στον αποκλεισμό της αμερικανικής βάσης της Σούδας. Δεκάδες μαζικοί φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων του Νομού Χανίων και δήλωσαν μαζική συμμετοχή στον παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς που γίνονται στη Γιουγκοσλαβία. Κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι: Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν Ελληνα φαντάρο να συμμετάσχει στα ΝΑΤΟικά σχέδια έξω από τα σύνορα. Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Τόπος συνάντησης των διαδηλωτών είναι το Δημαρχείο των Χανίων,στις 2.30 μ.μ. Από εκεί θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία που θα καταλήξει στη Σούδα. Οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν την αμερικανική Βάση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα.

Στο προσκλητήριο προς το λαό της Κρήτης η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Το ΝΑΤΟ εφαρμόζει το νέο του δόγμα, με το οποίο μπορεί να επεμβαίνει παντού και χωρίς καν την άδεια του ΟΗΕ αποκαλύπτοντας με φρικαλέο τρόπο τον τρομακτικό του ρόλο. Για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση, πιστή και υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και τη νέα τάξη πραγμάτων έχει σύρει τη χώρα μας σε συμμετοχή σ' αυτό τον πόλεμο. Εχει υπογράψει τη ΝΑΤΟική απόφαση για τους βομβαρδισμούς. Εχει παραχωρήσει τη Βόρεια Ελλάδα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για τη μεταφορά των ΝΑΤΟικών όπλων και στρατευμάτων".

"ΟΛΟΙ στη διαδήλωση έξω από τη Βάση της Σούδας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ."Να διαδηλώσουμε πόσο επίκαιρο παραμένει το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και την απαίτησή μας να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να φύγουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ολοι στη μεγάλη παλλαϊκή συστράτευση του κρητικού λαού ενάντια στον πόλεμο και τις πολιτικές που τον γεννούν. Ενάντια στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους το εφαρμόζουν στην πλάτη του γιουγκοσλάβικου λαού".

Στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή:

  • Από το Νομό Χανίων: Δήμος Χανίων,Εργατικό Κέντρο,Επιτροπή Ειρήνης,ΝΑΣ,ΠΕΑΕΑ,Σωματείο Οικοδόμων,Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων,Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Χανίων,Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών,Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων,Νεανική Δράση για την Ειρήνη,Σωματείο Συνταξιούχων Νομού Χανίων,Εμπορικός Σύλλογος,Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση,Επιτροπή Κατά των Βάσεων και οι Δήμοι Ακρωτηρίου, Μουσούρων,Μυθήμνης,Κολυμπαρίου.
  • Από το Νομό Ρεθύμνου: Εργατικό Κέντρο (όλα τα Σωματεία), Σύλλογος Γυναικών,Επιτροπή Ειρήνης Ανωγείων,Σωματείο Οικοδόμων,Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ,Δικηγορικός Σύλλογος,Ιατρικός Σύλλογος,Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών κ.ά.
  • Από το Νομό Ηρακλείου: Εργατικό Κέντρο,Δήμος Ηρακλείου,παράρτημα της ΑΔΕΔΥ,τοπική ΕΛΜΕ,Επιτροπή Ειρήνης,Διδασκαλικός Σύλλογος,Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου και πολλοί άλλοι φορείς.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ