Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον πόλεμο

Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή ήδη από τον Ιούνη του 1998 κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όχι μόνο κάτω από την απόφαση για την έναρξη βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και κάτω από την απόφαση για έναρξη Χερσαίων Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, με την άμεση εμπλοκή της χώρας μας!

Η Ελλάδα έχει χωθεί για τα καλά στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. H ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Και δεν αρκείται στο να παραχωρεί "γην και ύδωρ" στους ΝΑΤΟικούς, παραδίδοντας προς ιδίαν χρήση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιό της και τον οδικό άξονα της συμπρωτεύουσας με τα Σκόπια, για τη μεταφορά στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας των μισθοφόρων του θανάτου.

Ο "Ρ" παρουσιάζει σήμερα μια σειρά υπομνημάτων και "ενημερωτικών σημειωμάτων" που ανταλλάχτηκαν στο πλαίσιο της "εσωτερικής αλληλογραφίας" μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων. Ο "Ρ" αποκαλύπτει στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψη κορυφαίων Ελλήνων υπουργών, αρκετούς μήνες πριν ξεσπάσουν οι βομβαρδισμοί και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη είναι "χωμένη μέχρι το λαιμό" στη βρωμιά αυτού του πολέμου.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλωμένη την πρόθεσή της για επιχειρησιακή εμπλοκή στη γιουγκοσλαβική κρίση, με χερσαία τμήματα και ειδικότερα με τάγμα Ελλήνων στρατιωτών.
  • Η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει όχι μόνο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αλλά και τη χερσαία επίθεση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ΝΑΤΟικής επιχείρησης.
  • Η χερσαία επιχείρηση δεν είναι άλλη από αυτή που ήδη εδώ και καιρό λαμβάνει χώρα από το έδαφος της Ελλάδας, με τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το Κοσσυφοπέδιο.
  • Η κυβέρνηση έχει σε τέτοιο βαθμό εμπλέξει τη χώρα στη ΝΑΤΟική θηριωδία, ώστε το ελληνικό έδαφος να αποτελεί το κέντρο της "Διοικητικής Μέριμνας" του πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα διατηρεί σε ετοιμότητα τη στρατιωτική βάση στο Λιτόχωρο, τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, το λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟικές ανάγκες.

ΣΕΛ.  /PARA>

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ