Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ για τη σωτηρία της επιχείρησης, άρχισε χτες το πρωί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της αίτησης των 12 πιστωτριών τραπεζών, με την οποία ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε αναγκαστική εκκαθάριση.

Εξω από το χώρο του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ, που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας από το Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 8.30 το πρωί. Στο δικαστήριο παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΕΚΘ.

Σε επιστολή του στο ΕΚΘ το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΒΑΛΚΑΝ σημειώνει: "Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας. Πιστεύουμε ακόμα ότι τώρα αρχίζει ο δύσκολος δρόμος για τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ. Από εδώ και πέρα θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για τη λειτουργία του εργοστασίου και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας".

Στο μεταξύ σε συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή αντιπροσωπεία του σωματείου με τον υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο,ο τελευταίος γνωστοποίησε ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία της ΒΑΛΚΑΝ θα αποτελέσει την επόμενη εξέλιξη στην υπόθεση της γνωστής βιομηχανίας ξύλου, αν η πρόεδρος της εταιρίας, Γκαμπριέλα Τραμπουλέι, δεν παρουσιάσει άμεσα ένα στρατηγικό επενδυτή.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, ενώ ήδη πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Στη συνέχεια οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για "σκοπιμότητες ορισμένων παραγόντων, που προωθούν το κλείσιμο της επιχείρησης, επιδιώκοντας ίδιον όφελος".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ