Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία

Ενα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί αυτή την περίοδο τη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα και ήταν η αφορμή για τη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΑΟΔΒ Μπάμπη Μούγια είναι αυτό του Σκοπευτηρίου της περιοχής. Συγκεκριμένα ο δήμος διεκδικεί το Σκοπευτήριο από τη ΓΓΑ, αλλά συναντάει την κάθετη αντίθεση της πολιτείας. Ας σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο το υφυπουργείο Αθλητισμού είχε αποφασίσει να δώσει ορισμένους αθλητικούς χώρους που υπάγονταν στην εποπτεία της ΓΓΑ στους δήμους. Ομως το Σκοπευτήριο χαρακτηρίστηκε στην κατηγορία της εθνικής σημασίας και δεν έχει δοθεί στο δήμο. Και ίσως αν τα πράγματα ήταν απλά, έτσι να μην υπήρχε πρόβλημα. Απορίας άξιον όμως είναι το γεγονός ότι ο χώρος αυτή τη στιγμή παραμένει αναξιοποίητος, ενώ μόνο χώρο άθλησης δεν αποτελεί ουσιαστικά. Ο πρόεδρος τους ΑΟΔΒ μας διαφωτίζει περισσότερο στο θέμα:

"Κατ' αρχάς θα πρέπει να πούμε ότι ο χώρος αρχικά είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Βύρωνα στη ΓΓΑ για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων του 1991. Σήμερα μετά την απόφαση της πολιτείας να παραχωρήσει τα στάδια στους δήμους, έκπληκτοι είδαμε ότι σε αυτό δεν περιλαμβανόταν το Σκοπευτήριο. Με βάση το σκεπτικό ότι αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι εγκαταλειμμένα εκεί και μόνο χώρο άθλησης δε θυμίζει, η στάση της πολιτείας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί δε μας το δίνουν; Πού οφείλεται η άρνησή τους; Στην αδιαφορία τους ή θέλουν να εξυπηρετήσουν πολιτικούς σκοπούς; Η μήπως τελικά υπάρχουν άλλα συμφέροντα; Με βάση την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο χώρο, το Σκοπευτήριο εάν περάσει στο δήμο, τότε θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες συντήρησής του, φύλαξης και φυσικά λειτουργίας του".

Μια διαφορετική διάσταση στο θέμα μάς έδωσε και ο έφορος του ΑΟΔΒ και πρώην μέλος της διοίκησης του Σκοπευτηρίου Κώστας Στεφανίδης. "Υποτίθεται πως είναι ένας αθλητικός χώρος, αλλά αυτή τη στιγμή εάν πάμε να δούμε, μόνο παιδιά να αθλούνται δε θα δούμε εκεί. Σημαντικό ρόλο στην άρνηση της ΓΓΑ παίζει και η Ομοσπονδία Σκοποβολής, που έχει συμφέροντα στο χώρο. Σήμερα μπορεί να ρίξει όποιος θέλει εκεί, αρκεί να έχει άδεια οπλοφορίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γίνεται... Μέχρι και από το Χαϊδάρι έρχονται άτομα για να ρίξουν βολές. Αφήστε που τίθεται θέμα ασφάλειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από τους στόχους αντί για τοίχο υπάρχουν κορμοί δέντρων, με αποτέλεσμα να εξοστρακίζονται οι σφαίρες προς οπουδήποτε. Ας σημειωθεί ότι όταν παραχωρήθηκε ο χώρος από το δήμο υπήρχαν 4 σωματεία σκοποβολής και τώρα υπάρχει μόνο 1 στην περιοχή. Αρα λοιπόν μέχρι σήμερα η λειτουργία του Σκοπευτηρίου μόνο την ανάπτυξη του αθλήματος δε βοήθησε. Γι' αυτό δε θέλουν το δήμο. Γιατί τότε θα αγωνίζονται εκεί μόνο όσοι πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό άθλημα της σκοποβολής".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμάχη για τη χρήση του από Αστυνομία - Ομοσπονδία (2012-04-19 00:00:00.0)
«Να φύγει η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο» (2010-07-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη ΓΓΑ (2004-06-08 00:00:00.0)
Πρόβλημα με το Σκοπευτήριο Βόλου (2003-03-07 00:00:00.0)
Το νέο αεροδρόμιο «προσγειώνει» τη σκοποβολή στο Ελληνικό (1999-12-29 00:00:00.0)
Τιμούν τους 200 εκτελεσμένους (1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ