Ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Αγρηλιά Λακωνίας από γονείς αγρότες. Εφηβος στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα πιάστηκε και οδηγήθηκε στο Γύθειο. Εκεί, στις 22 Μάρτη 1947, τον βάλανε μαζί με άλλους 39 πατριώτες σε φορτηγό αυτοκίνητο και τους χτύπησαν με πολυβόλο. Ο Γιάννης Λεουτσάκος δε σκοτώθηκε αμέσως. Τον βγάλανε έξω από το Γύθειο βαριά τραυματισμένο και του ζητούσαν να αποκηρύξει το κόμμα του, το ΚΚΕ, για να σώσει τη ζωή του. Αρνήθηκε, λέγοντας "μια φορά γεννήθηκα, μια φορά θα πεθάνω. Ζήτω η λευτεριά".
Με τη συμπλήρωση 52 χρόνων από τη δολοφονία του, στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η αδελφή του Σταυρούλα προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Κοκκινιάς.
* * *
Στις 27 Φλεβάρη 1999 έφυγε από κοντά μας ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΑΝΤΑΣΗΣ.Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Ελικώνας Λιβαδειάς. Ως οπαδός του ΚΚΕ, αγωνίστηκε με συνέπεια πλάι στο λαϊκό κίνημα.
Την Κυριακή, 28 Μάρτη, στις 9.30 π.μ., στον Αγιο Παντελεήμονα στο συνοικισμό Λιβαδειάς, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.
Στη μνήμη του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου: Η σύζυγός του Παναγιώτα Καλιαντάση, ο αδελφός του Σεραφείμ Καλιαντάσης και ο φίλος του Μίλτος Τσαμαλήγας από 5.000 δρχ. ο καθένας.
* * *
Την Κυριακή, 28 Μάρτη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία Ευαγγελίστριας των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας
ΦΩΤΗ Παναγιώτη ΠΑΠΠΑ
Καλούμε τους συγγενείς, φίλους και συντρόφους του να παραβρεθούν για να τιμήσουμε τη μνήμη του.
Η οικογένειά του
Ο Φώτης Παππάς γεννήθηκε το 1932 στην Περαχώρα Κορινθίας. Κατοικούσε στους Αγίους Θεοδώρους. Προερχόταν από φτωχή, αλλά τίμια οικογένεια. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και ήταν ρητινοσυλλέκτης. Με την εργατικότητα και την τιμιότητά του, ξεπέρασε τις δυσκολίες της ζωής. Δημιούργησε οικογένεια και ήταν καλός σύζυγος και πατέρας.
Αετόπουλο στην Κατοχή και αργότερα ΕΠΟΝίτης, συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές της ΕΔΑ.
Με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, πέρασε στις γραμμές του από τους πρώτους στο χωριό του. Πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο λαϊκό κίνημα. Αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τη δημοκρατία, την ειρήνη, για μια ανθρώπινη και σοσιαλιστική κοινωνία.
Ο χαμός της συντρόφισσάς του και η αρρώστια του τον κατέβαλαν ψυχικά και σωματικά και τον οδήγησαν στο θάνατο.
Τα παιδιά του, τα αδέρφια του, τα εγγόνια του και οι σύντροφοί του δε θα τον ξεχάσουν ποτέ.
Στη μνήμη του πρόσφεραν: Τα παιδιά του 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Ο αδερφός του Χρήστος 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και οι φίλοι του, αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουν 25.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.
* * *
Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μου ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ.
Δημοσθένης Παπαχρήστου
* * *
Σήμερα, 24 Μάρτη, συμπληρώνονται 20 μήνες χωρίς την παρουσία της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ. Είκοσι μήνες γεμάτοι θλίψη και πόνο για τον άδικο χαμό της.
Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".
Οι γονείς της Κώστας και Μαρία
Τα αδέρφια της
* * *
Στη μνήμη των γονιών μου και της αδελφής μου ΡΙΤΣΑΣ,και όλων των επώνυμων και ανώνυμων νεκρών αγωνιστών, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λαμπρινής.
Μαρία Ζαφειρίου
* * *
Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ,που πέθανε πρόσφατα, ο Αντώνης Σωτηρόπουλος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.
* * *
Σήμερα, 24 Μάρτη, συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΠΕΡΑ.
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Παναγιώτα Κολυμπέρα προσφέρει 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ και 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, στο ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών.
* * *
Προσφέρω 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής, στη μνήμη του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ,που εκτελέστηκε τον Απρίλη του 1949 με απόφαση του Στρατοδικείου Τρίπολης και της γυναίκας μου ΕΥΔΟΞΙΑΣ,που δολοφονήθηκε μαζί με άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Ταϋγετο από τμήμα του κυβερνητικού στρατού.
Αναστάσιος Λυμπερόπουλος, αντιστασιακός
* * *
Στις 20 Φλεβάρη 1999, ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΡΑΖΗΣ άφησε την τελευταία πνοή του. Γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Πετράλωνα Ολυμπίας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 και τραυματίστηκε από πολυβολισμό Αεροπορίας σε διάφορα μέρη του σώματος και πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ιταλούς. Με το τέλος της αιχμαλωσίας του, επέστρεψε στο χωριό του. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην Εθνική Αντίσταση, στην ομάδα Ολυμπίας του ΕΛΑΣ. Στη μάχη του Πύργου τραυματίζεται και πάλι.
Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και αυτός. Το 1947 συλλαμβάνεται και εξορίζεται ως το 1952 στην Ικαρία και στον Αϊ -Στράτη.
Οταν επέστρεψε στην Αθήνα, αγωνιζόταν για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία
Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του σοσιαλισμού.
Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 5.000 δρχ., μέσω Επιτροπής Ηλείων Αττικής.
Γιάννης Τζαβέλλας