Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Δέσμια των βρώμικων συμφερόντων των πολυεθνικών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Συζήτηση για το θέμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης, στην παρέμβασή του, αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο για την πρόταση ψηφίσματος ως εξής:

"Η Κομισιόν, ο φύλαξ άγγελος των Συνθηκών, καταβυθίστηκε αύτανδρη στο βούρκο, όπως περιγράφει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Αυτό έγινε γιατί αυτή η Κομισιόν ήταν δέσμια, ήταν διαχειριστής των βρώμικων συμφερόντων του μεγάλου πολυεθνικού μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Και τρίτο, λειτουργούσε, δρούσε, χωρίς να είναι κάτω από έναν αυστηρό, συγκεκριμένο, αντικειμενικό συλλογικό έλεγχο, όπως θα ήταν αυτός από ένα αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με διαφάνεια και παρουσία των γνήσιων εκπροσώπων των λαϊκών συμφερόντων.

Αν η αναζήτηση που γίνεται τώρα για να αντικατασταθεί η ομάδα του κυρίου Σαντέρ με μια άλλη ομάδα, για να γίνει ανακατανομή συμφερόντων και εξουσιών και δεν υπάρξουν οι δυο προϋποθέσεις, έλεγχος και ανεξαρτητοποίηση, απαλλαγή της όποιας Κομισιόν από τη λαβή των συμφερόντων, θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Και φοβάμαι ότι θα 'ρθει στιγμή που αυτό το Κοινοβούλιο θα πει: Χάσαμε τα πάντα, χάσαμε τη μάχη, χάσαμε και την τιμή. Δε θα μπορούμε να πούμε αυτό που είπε ο μονάρχης, ο Φραγκίσκος, το 1500: "τα πάντα χάθηκαν στη μάχη, πλην της τιμής". Δε θα μπορούμε να το πούμε αυτό, θα χαθεί και η όποια τιμή ακόμα της ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ