Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Οι καθυστερήσεις "γέννησαν"... δάνεια

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας "Αθήνα 2004", Κ. Μπακούρη,στην οποία έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή των ολυμπιακών έργων, ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του "Ρ". Οτι δηλαδή, η κυβέρνηση επιχειρεί σκόπιμα να δημιουργήσει κλίμα "επικίνδυνων καθυστερήσεων", προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ισχυρό άλλοθι, για να βάλει το λαό να πληρώσει υπέρογκα ποσά για την τέλεση των αγώνων.

Ετσι, χθες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα (στην ίδια εφημερίδα που "φιλοξένησε" τη συνέντευξη Μπακούρη) η Οργανωτική Επιτροπή θα καταφύγει σε δανεισμό για να αντιμετωπίσει τα έξοδα λειτουργίας της, αν στο διάστημα των προσεχών δύο μηνών η πολιτεία δεν έχει ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της, που αφορούν τα οικονομικά και τη διαχείριση του "2004". Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τέσσερις τράπεζες είναι έτοιμες να δανείσουν την Επιτροπή. Και βέβαια η αποπληρωμή του δανείου θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό...

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επικαλεστεί τα "στενά χρονικά περιθώρια" για να αναθέσει απ' ευθείας, χωρίς δηλαδή διαγωνισμό, την κατασκευή των ολυμπιακών έργων σε "εκλεκτούς της" μεγαλοεργολάβους, προκειμένου να επιτευχθεί έγκαιρα ο "εθνικός στόχος" τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων...

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή ετοιμάζει ένα νομοθετικό πραξικόπημα για τις χωροθετήσεις των ολυμπιακών έργων, όπως αποκάλυψε ο "Ρ" την περασμένη Κυριακή. Προωθεί δηλαδή νόμο για τη ριζική ανατροπή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, το οποίο μεταβάλλει την Αττική σε πεδίο άσκησης κάθε λογής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της εταιρίας "Αθήνα 2004" ανέθεσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας στον Αγιο Κοσμά. Ακόμα, το ΔΣ ανέθεσε σε 7μελή επιτροπή τον ακριβή προσδιορισμό του έργου του Τεχνικού Συμβούλου και τη διαδικασία προώθησης της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, η οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ολοκληρωθεί το Μάη. Στο ΔΣ ανακοινώθηκε ακόμη ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής των μελετητών - συμβούλων για τα ολυμπιακά έργα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ