Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ
αντίστασης και αντεπίθεσης
  • Σείστηκε το κέντρο της Αθήνας χτες. Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και συναυλία με τη συμμετοχή εκατοντάδων επώνυμων καλλιτεχνών, τραγουδιστών, ηθοποιών, συνθετών, λογοτεχνών. Ακολούθησε μαχητική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Νέα μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα στο Σύνταγμα από επιτροπή διανοουμένων - καλλιτεχνών, ενώ καθημερινά διευρύνεται το μέτωπο της λαϊκής πάλης σε όλη τη χώρα.
  • Στο ψήφισμα της χτεσινής συγκέντρωσης καταγγέλλονται: Η ελληνική κυβέρνηση, που οι ενέργειές της οδήγησαν στην παράδοση του Α. Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που αρνήθηκαν να του χορηγήσουν άσυλο και σήμερα ζητάνε μια δήθεν δίκαιη δίκη. Οι ΗΠΑ και όλες οι κυβερνήσεις, που μεθόδευσαν και συνεργάστηκαν στην παράδοση του Οτσαλάν.
  • Στην Αθήνα από χτες βράδυ οι τρεις κοπέλες - συνεργάτιδες του Οτσαλάν και ο ταγματάρχης της ΕΥΠ, που βρίσκονταν επί μέρες εγκλωβισμένοι στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Σε εξέλιξη προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξιλεωθεί από την εγκληματική πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής στις ιμπεριαλιστικές "συμμαχικές" δυνάμεις.

ΣΕΛ.  8   -   16

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ