Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινδυνεύουν εγκαταλειμμένα μνημεία

Σε μνημεία του Νομού Γρεβενών αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ,Νίκος Γκατζής και Μαρία Μπόσκου,με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "στην ορεινή Κοινότητα Περιβόλι υπάρχουν δύο αξιόλογα μνημεία, τα οποία εγκαταλελειμμένα καταρρέουν από τη φθορά του χρόνου.Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου,που κτίστηκε το 1760 και ήδη κατέρρευσε και για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου,έναν από τους λιγοστούς ναούς σε ρυθμό βασιλικής με δύο τρούλους, οι οποίοι έχουν καταρρεύσει".

"Η ανάγκη επέμβασης, ανακαίνισης και συντήρησης των δύο παραπάνω μνημείων επιβάλλεται άμεσα, λόγω της μεγάλης σημασίας τους για την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Πολιτισμού "ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να σωθούν τα δύο παραπάνω μνημεία και να συντηρηθούν;".


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ