Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
"Παράνομες" οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Στην αναστολή των μεθαυριανών στάσεων εργασίας οδηγήθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, καθώς το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης και κήρυξε "παράνομες ως καταχρηστικές" τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τις μεθαυριανές στάσεις εργασίας (6 - 9 π.μ., 2 - 5 μ.μ. και 10 μ.μ. - 12 μεσάνυχτα) κήρυξε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στην εφαρμογή του αντεργατικού - αντισιδηροδρομικού νόμου 2671 και στην περικοπή των αργιών κατά 75%!

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΣΕ για "γενικευμένη αυταρχική επίθεση κατά των εργαζομένων", προσθέτοντας ότι χαρακτηριστικό των προθέσεών της είναι ότι η Ομοσπονδία σύρεται στα δικαστήρια για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση. "Η πράξη αυτή - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αποτυπώνει την αναλγησία της διοίκησης του ΟΣΕ, η οποία στο όνομα της κυβερνητικής πολιτικής και της ένταξης στην ΟΝΕ, επιχειρεί την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων". Επίσης, η ΠΟΣ κάνει λόγο για αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και για "προκατασκευασμένες δικαστικές αποφάσεις", μέσω των οποίων επιχειρείται η χωρίς "ενοχλήσεις" εφαρμογή της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής.

Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ προειδοποιούν κυβέρνηση και διοίκηση ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, "που αγγίζουν τα όρια επιβίωσης των σιδηροδρομικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ