Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδια ψυχής και αναψυχής

Ενα πρόγραμμα ψυχής και αναψυχής με τραγούδια από το σύνολο της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και ανέκδοτα θα παρουσιάζουν από αύριο στη "Σφεντόνα" ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Λιδάκης.Οι δύο καλλιτέχνες, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό της Αθήνας τη μαγεία της κοινής τους σύμπραξης. Συνοδευόμενοι από εννιαμελή ορχήστρα στο κοινό τους πρόγραμμα θα παρουσιάζουν επίσης αποσπάσματα από τους τελευταίους τους δίσκους "Ο ήλιος του Γενάρη" του Μ. Λιδάκη και τον καινούριο δίσκο του Ορφ. Περίδη, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Οι εμφανίσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 του Απρίλη.

  • Αύριο, επίσης, ξεκινούν οι εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα,στην "Ιερά Οδό", ενώ ο Βασίλης Λέκκας από αύριο μέχρι και την Κυριακή τραγουδά στη μουσική σκηνή "Αθηνά" (Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο).
  • Οι "Χειμερινοί Κολυμβητές",πάντως από σήμερα μέχρι και Σάββατο, προσκαλούν από τη σκηνή του "Μετρό" (Γκύζη 47) σε γοητευτικά "ταξίδια". Τέσσερις συναντήσεις με μουσικές, λόγια και φωνές που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα.
  • Η Κρίστη Στασινοπούλου και το συγκρότημά της συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα (από αύριο μέχρι το Σάββατο) τις εμφανίσεις τους στο "Χαμάμ" (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα), στο πλαίσιο του κύκλου εννέα συνολικά παραστάσεων, που κατά κάποιο τρόπο αποτελούν έναν μουσικό απολογισμό της δουλιάς τους τα τελευταία χρόνια. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον "Υφαντόκοσμο" και μια επιλογή από τις καλύτερες διασκευές τραγουδιών του κόσμου.
  • Στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή), σήμερα και αύριο, το συγκρότημα "Πλανοδιη" με κεντρικό άξονα την αγάπη του στη μουσική του Παναγιώτη Τούντα (1886-1942), παρουσιάζει μια δεύτερη ανάγνωση στο έργο του μεγάλου Σμυρνιού συνθέτη, στιχουργού και μαέστρου. Παίζουν: Δήμητρα Τσίγκα (τραγούδι), Βιβή Γκέκα (μαντόλα, μαντολίνο), Ορέστης Ζαφειρόπουλος (βιολοντσέλο), Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσο) και Νέστορας Δρούγκας (κρουστά).
  • Ο Νίκος Γεωργάκης με την Δάφνη Πανουργιά και τον Δάνη Κιριμκίρογλου και δυο μουσικούς παρουσιάζουν την "Παράδοξη Νύχτα", σήμερα (11μμ), στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98). Στον ίδιο χώρο αύριο εμφανίζονται οι "Συνωμότες" και την Παρασκευή τα "Παλαιινά Σεφέρια".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ