Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ερήμην του λαού, στον οποίο αρνήθηκαν τη δυνατότητα να εκφραστεί μέσω δημοψηφίσματος και να πληροφορηθεί σε βάθος τις συνέπειες, άρχισε χθες στη Βουλή η πενταήμερη συζήτηση για την κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ. Μιας συνθήκης που ως συνέχεια της αντίστοιχης του Μάαστριχτ, χαλκεύει νέα δεσμά για τον ελληνικό λαό και τη χώρα και ως εκ τούτου η άρνηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος δείχνει κατά πόσον η κυβέρνηση και όσοι συμπορεύονται μαζί της σέβονται τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, επανέφερε το αίτημα για δημοψήφισμα και κατήγγειλε ότι η άρνηση για την πραγματοποίησή του δείχνει τον φόβο για την αντίδραση του λαού ο οποίος τόσα χρόνια ένιωσε στο πετσί του τι είναι Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της κύρωσης της συνθήκης δίνοντας όρκους πίστης στο "ευρωπαϊκό ιδεώδες", ενώ "παρών" στις αντιλαϊκές και καταστροφικές συνέπειες της συνθήκης, δήλωσε ο ΣΥΝ, ο οποίος αρνείται να καταψηφίσει τη συνθήκη αν και η εκπρόσωπός του τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Υπέρ του δημοψηφίσματος τάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ