Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΙΣΙ
Απροκάλυπτος ρατσισμός από τη νέα δήμαρχο

Προκλητικότατη εμφανίστηκε, στις πρώτες δηλώσεις της στον Τύπο, η νέα ακροδεξιά δήμαρχος της Βιτρόλ, Κατρίν Μεγκρέ, η οποία καταφέρθηκε ενάντια στο κίνημα που τάσσεται κατά του νέου μεταναστευτικού νόμου.

"Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στόχος μου, όπως και του κόμματός μου, είναι να τρομοκρατήσουμε τους μετανάστες και να τους τρέψουμε σε φυγή", δήλωσε χωρίς αποστροφές η Μεγκρέ. Αναλύοντας τα σχέδιά της, η νέα δήμαρχος της Βιτρόλ παραδέχτηκε κατ' αρχάς ότι όλες τις σοβαρές πολιτικές αποφάσεις θα τις λαμβάνει ο σύζυγός της Μπρούνο Μεγκρέ, "υπαρχηγός" του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου", ενώ η ίδια απλώς θα τις εκτελεί.

Στη συνέχεια, η Μεγκρέ τόνισε ότι θα καταργήσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα που δίνονται, σήμερα, στους μετανάστες, ενώ παράλληλα θα απολύσει την πλειοψηφία των υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες, "επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν την τάση να συνεργάζονται με τους εγκληματίες μετανάστες". Με τους μισθούς των υπαλλήλων αυτών, θα προσληφθούν αστυνομικοί, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική εγκληματικότητα.

Ταυτόχρονα, η Μεγκρέ ανακοίνωσε ότι θα απομακρυνθούν από όλες τις δημοτικές βιβλιοθήκες του Βιτρόλ όλα τα βιβλία "αριστερής απόκλισης", ενώ οι μαύροι μουσικοί, αλλά και οι μουσικοί που παίζουν ραπ - που θεωρείται χαρακτηριστικό είδος μαύρης μουσικής - θα είναι ανεπιθύμητοι. Η νέα δήμαρχος του Βιτρόλ συμμερίστηκε πλήρως, όπως αναμενόταν, τις απόψεις του Ζαν Μαρί Λεπέν περί γονιδιακής διαφοράς ανάμεσα σε μαύρους και λευκούς και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καθόλου άσχημα που πιστεύει ότι οι μαύροι είναι ικανοί μόνο για να χορεύουν και να κάνουν σπορ.

Επιπλέον, η Μεγκρέ κατηγόρησε το κίνημα ενάντια στο νέο μεταναστευτικό νόμο ότι αποτελεί έκφραση μιας μειοψηφικής ελίτ που δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του γαλλικού λαού. Μάλιστα, επικαλέστηκε στοιχεία της δημοσκόπησης, που δημοσίευσε, χτες, η δεξιά εφημερίδα "Λε Φιγκαρό", σύμφωνα με τα οποία μόλις ένα 40% των Γάλλων πολιτών τάσσονται στο πλευρό των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, το Σάββατο, στο Παρίσι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο μεταναστευτικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ