Συνάντηση ΟΤΟΕ - ΓΣΕΕ χτες
Σε "σωστή κατεύθυνση" εκτιμά η ΓΣΕΕ ότι κινείται η πρόταση της ΟΤΟΕ για το ενιαίο ταμείο κύριας σύνταξης των τραπεζοϋπαλλήλων, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε χτες με το προεδρείο της ΟΤΟΕ για να συζητήσουν το θέμα.
Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι "προϋπόθεση βέβαια, είναι ότι οι όροι αποχώρησης των τραπεζοϋπαλλήλων, ασφαλισμένων και συνταξιούχων, από το ΙΚΑ δε θα λειτουργήσουν σε βάρος του ασφαλιστικού οργανισμού". Το θέμα θα συζητηθεί ολοκληρωμένα σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,δήλωσε πριν τη συνάντηση: "Είναι ένα σύνθετο ζήτημα το θέμα του ενιαίου ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων. Εχει επιχειρήματα υπέρ, έχει και επιχειρήματα σε αντίθετη κατεύθυνση. Ενώ, δηλαδή, από τη μια θα βοηθήσει ένα σημαντικό κλάδο να ενιαιοποιήσει τα προβλήματα της κύριας ασφάλισης και να δώσει προοπτική και επίλυση σε ακανθώδη θέματα, απ' την άλλη θα αφαιρέσει από το ΙΚΑ 28 χιλ. ασφαλισμένους (που είναι ήδη στο ΙΚΑ), τους οποίους διεκδικεί και θέλει να πάρει το ενιαίο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων. Επίσης υπάρχει ζήτημα με τους 7,5 χιλ. ήδη συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους. Με αυτή την έννοια θέλει ψυχραιμία, θέλει ωριμότητα, δεν μπορεί δηλαδή με πρόχειρο τρόπο κανείς να προσεγγίζει από τη μια ή από την άλλη πλευρά το ζήτημα. Η κεντρική μας κατεύθυνση πρέπει να είναι να στηρίξουμε το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης, να στηρίξουμε το ΙΚΑ, να στηρίξουμε τον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων".