Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κρίνεται η τετράδα

Το Περιστέρι υποδέχεται την πρωτοπόρα ΑΕΚ και αύριο ο Ολυμπιακός τον Αρη

Παιχνίδια κορυφής, οκτώ αγωνιστικές πριν αρχίσει η ρώσικη ρουλέτα των πλέι οφ. Περιστέρι - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Αρης, με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να καραδοκούν.

Δε θα είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι από τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, θα κριθεί εν πολλοίς η κορυφαία τετράδα της κανονικής περιόδου. Αν η ΑΕΚ φύγει νικήτρια από το Περιστέρι, θα 'χει κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται την Κυριακή, δεν έχει περιθώρια απωλειών, ενώ Περιστέρι και Αρης με νίκη σιγουρεύουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα.

Περιστέρι και ΑΕΚ, οι δύο ομάδες με τη μεγαλύτερη βελτίωση τη φετινή περίοδο, δίνουν σήμερα τον αγώνα της χρονιάς. Οι γηπεδούχοι λόγω έδρας είναι φαβορί, αλλά ο Ιωαννίδης δύσκολα χάνει τα κρίσιμα παιχνίδια. Πολύ περισσότερο που ο Ντρ. Σάκοτα είχε φύγει νικητής τον πρώτο γύρο από το ΟΑΚΑ. Ο Αγγ. Κορωνιός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα παιχνίδια των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία, αλλά το ενδιαφέρον αναμένεται να κλέψει και η ιταλική... παροικία στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους Κολντεμπέλα, Ατρούια, Κιάτζιτς, Μορέτι και Αλμπέρτι.

Η επιστροφή του Μπέρι στο Φάληρο με τη φανέλα του Αρη είναι το... κοινωνικό γεγονός στο παιχνίδι Ολυμπιακού - Αρη. Ο Αμερικανός που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα με τους "ερυθρόλευκους", θα είναι και η μεγαλύτερη επιθετική απειλή για την ομάδα του Ντ. Ιβκοβιτς.

Εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται το Σπόρτιγκ. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Λάρισα στο Αλεξάνδρειο με το μυαλό στραμμένο στην κορυφή.

Δεν συμφώνησε ο Δενδρινός

Ντέρμπι... ουραγών στο Ιβανώφειο. Ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Πανιώνιο και ο ηττημένος θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης δε θα έχει τελικά στον πάγκο της τον Μ. Δενδρινό, ο οποίος δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τη διοίκηση της ομάδας. Καθήκοντα προπονητών θα ασκούν προσωρινά και μέχρι νεοτέρας, οι Δ. Ιτούδης και Γ. Γιαννόπουλος.

Στην Πάτρα ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Πειραϊκό, ελπίζοντας σε μια καλή προπόνηση ενόψει της συνάντησης με την Αγκυρα για το ευρωπαϊκό κύπελλο. Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του διεκδικεί ο Παπάγου, που υποδέχεται το ΒΑΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ