Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σάλλας εναντίον συλλόγου

Και συλλογή υπογραφών προς "αποκήρυξη" του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης! Καταγγελία της ΕΣΑΚ-Τραπεζών

Να "αποκηρύξουν" (!) το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου τους, ζητάει από τους υπαλλήλους της η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης,με προτροπή του Μιχ. Σάλλα,προέδρου του ομίλου Πειραιώς, στον οποίο ανήκει η Μακεδονίας - Θράκης. Μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο άρχισε να συλλέγει και υπογραφές για το σκοπό αυτό!

Αφορμή για την παραπάνω προκλητική κίνηση της Τράπεζας ήταν η αντίδραση του Συλλόγου στην απόφαση Σάλλα, να μοιράσει επιλεκτικά μετοχές σε ορισμένους μόνο υπαλλήλους και μάλιστα όχι τον ίδιο αριθμό σε όλους. Να σημειωθεί βέβαια ότι από τη "γενναιοδωρία" του κ. Σάλλα αποκλείστηκε το ΔΣ του Συλλόγου, καθώς και όσοι υπάλληλοι είχαν συμμετάσχει στην πρόσφατη 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Μετά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου για άδικη και ανισότιμη μεταχείριση των υπαλλήλων, ο κ. Σάλλας, αποφάσισε να μη χορηγήσει μετοχές σε κανέναν, κάτι που στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε για να κατηγορήσει το Σύλλογο ότι στάθηκε εμπόδιο στο να πάρουν οι υπάλληλοι μετοχές και να ζητήσει από τους τελευταίους την αποκήρυξη του ΔΣ!

Η ΕΣΑΚ-Τραπεζών

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τραπεζών καταγγέλλει τον κ. Σάλα ότι "κήρυξε τον πόλεμο στο σωματείο", ενώ τα "πυρά" της στρέφονται κατά και άλλων τραπεζών που παραβιάζουν εργασιακά δικαιώματα.

"Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα του πιστωτικού συστήματος πάει χέρι - χέρι με την κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών τραπεζών θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις και στους εργαζόμενους σε αυτές".

Συνεχίζοντας σημειώνει: "Τότε οι πλειοψηφίες της ΟΤΟΕ, αλλά και των συλλόγων, που τις συγκροτούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΣΥΝ, Συσπείρωση, μας έλεγαν ότι είμαστε εκτός εποχής, ότι η ταξική πάλη πάλιωσε, ότι τώρα έχουμε ΟΝΕ και "κοινωνικό διάλογο", ότι πρέπει να πάμε σε κοινές επιτροπές με τους εργοδότες (Σάλλας) για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται: "Τώρα που ο Λάτσης υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι το βράδυ, τώρα που κατάργησε τον Οργανισμό Υπηρεσίας και το ενιαίο μισθολόγιο. Τώρα που ο κ. Σάλλας κήρυξε τον πόλεμο στο σωματείο των εργαζομένων στη Μακεδονίας - Θράκης, τώρα που η εργοδοσία της Τράπεζας Εγνατίας στέλνει τελεσίγραφο υποταγής στους εργαζόμενους της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας, που αγόρασε πρόσφατα, τώρα που οργιάζει ο χαφιεδισμός... Τώρα τι έχει να πει το προεδρείο της ΟΤΟΕ; Τι απαντά στους εργαζόμενους σ' αυτές τις τράπεζες. Δε λέει απολύτως τίποτα, γιατί συμφωνεί με την εργοδοσία. Δε λέει τίποτα, γιατί θέλει να βοηθήσει στο ξεπούλημα και της Ιονικής και της Εμπορικής".

Καταλήγοντας η ΕΣΑΚ-Τραπεζών καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, τονίζοντας ότι "απ' αυτή την ηγεσία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, είναι καιρός να πάρουν τις ευθύνες στα χέρια τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ