Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση στην ΕΛΛΕΝΙΤ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από το τέλος της περασμένης βδομάδας οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ,ζητώντας από τη διοίκηση της εταιρίας να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τα οποία έχουν κυρίως σχέση με την επιβίωση της επιχείρησης. Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, χτες, με την παρουσία του προεδρείου του ΕΚΘ, μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων της ΕΛΛΕΝΙΤ και της εταιρίας, οι τελευταίοι δήλωσαν ότι συζητούν σοβαρά τα αιτήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές.

Το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Διοίκησης της εταιρίας και ποια προοπτική διαγράφει, όπως και με ποιο τρόπο θα τακτοποιήσει η ΕΛΛΕΝΙΤ το συνολικό χρέος της ύψους 1,7 δισ., όταν μάλιστα το μετοχικό της κεφάλαιο μόλις αγγίζει το 1,9 δισ. Ακόμη, πώς θα ανταποκριθεί η ΕΛΛΕΝΙΤ στα χρέη προς το ΙΚΑ, το δημόσιο και τους προμηθευτές.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης τα 45 εκατ. δρχ. για δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Οσον αφορά τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, ζητάνε τη μεταφορά και ταφή των χιλιάδων τόνων αποβλήτων που συσσωρεύτηκαν στο χώρο του εργοστασίου, λίγα μόλις μέτρα από τα σπίτια του χωριού Γέφυρα. Τέλος, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξουν γραπτές τοποθετήσεις των ιδιοκτητών της εταιρίας, που θα ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στα παραπάνω αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ