Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δρόμοι" τραγουδιών

Ενα πολύωρο πρόγραμμα, βασισμένο σε τραγούδια αγαπημένα του Μ. Θεοδωράκη, παρουσιάζει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης",την Παρασκευή και το Σάββατο (11μμ), ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις της στον "Αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Τραγουδούν: Σ. Λεονάρδου, Αλέξια, Κ. Θωμαϊδης και Π. Καραδημήτρης.

  • Στον ίδιο χώρο, στις 8 και 9 του Γενάρη (10.30μμ) η Σαβίνα Γιαννάτου και οι "Πριμαβέρα εν Σαλόνικο" θα παρουσιάσουν τα "Τραγούδια της Μεσογείου". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την Ιταλία, Τουρκία, Αλβανία, Ισπανία, Γαλλία, Κορσική, Σαρδηνία, Β. Αφρική, Λίβανο, Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.
  • Συνθέσεις από την τελευταία (ανέκδοτη) δουλιά του με τίτλο "Τζιμπαράν", αλλά και επιλογή παλιότερων τραγουδιών του, καθώς και κομμάτια ξένων συνθετών παρουσιάζει ο Σταύρος Παπασταύρου,την Παρασκευή και το Σάββατο, στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5, Ψυρρή). Μαζί του στο τραγούδι η Ελένη Κουλουριώτη. Στον ίδιο χώρο από τις 4-9/1 θα φιλοξενείται ο Ψαραντώνης,ένας δημιουργός - ερμηνευτής με μοναδικό τρόπο έκφρασης. Με τη λύρα του και τους συνεργάτες του, σ' ένα ατέλειωτο παιχνίδι αυτοσχεδιασμού, βασισμένο στην κρητική μουσική παράδοση, που γοητεύει.
  • Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο "Εναλλάξ" (Μαυρομιχάλη 139, Εξάρχεια) θα κάνει ο Πέτρος Βαγιόπουλος μαζί με τη μουσική του συντροφιά. Το τετράωρο πρόγραμμα, που παρουσιάζει αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο περιλαμβάνει τραγούδια δικά του, καθώς και των Πάνου, Ρασούλη, Λοϊζου κ. ά.
  • Ο Γιάννης Γλέζος από σήμερα (11μμ) μέχρι και την Κυριακή συνεχίζει στο "Δίαυλο" (Δράκου 9, Φιξ) τη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζοντας τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Αττίκ, Χατζηαποστόλου και δικά του.
  • Την Παρασκευή (10μμ), ο Δημήτρης Μπίζος με την μπάντα του εμφανίζεται στο "Be Bop" (Ορμηνίου 4, Χίλτον). Παρουσιάζει αποσπάσματα από τον πρώτο του δίσκο "Γυάλινες Νύχτες", αλλά και διασκευές γνωστών ροκ κομματιών.
  • Στο "Μακάρι" (Ζ. Πηγής 125) την Παρασκευή, τον καινούριο χρόνο καλωσορίζουν οι "Αρόδου" με μια διαδρομή στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Το Σάββατο εμφανίζεται ο Δημήτρης Παναγόπουλος, ενώ την Κυριακή η Μιράντα Κουνελάκη ερμηνεύει τραγούδια από το θέατρο. Μαζί της οι Β. Νίκα και Π. Αρβανιτάκης.
  • Δύο βραδιές, με φιλοξενούμενους τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και τους συνεργάτες του διοργανώνει ο Σύλλογος προς διάδοση της μουσικής "Νεάνες", στο θέατρο των "Φίλων του Θεάτρου", στην Καλαμάτα, στις 3 και 4 του Γενάρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Τ. Κωνσταντακόπουλου και άλλων συνθετών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ