Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νεολαία ζει στο πετσί της την αντιεκπαιδευτική πολιτική

Απαντώντας η Αλέκα Παπαρήγα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία, καθώς και στις αιχμές της κυβέρνησης ότι το ΚΚΕ βρίσκεται πίσω από αυτές, σημείωσε:

"Εμάς μας έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η ωριμότητα που δείχνει το μαθητικό κίνημα. Είναι μια ωριμότητα πηγαία, προκύπτει από την πείρα των μαθητών. Εμείς δεν έχουμε λόγο να το κρύψουμε: τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε ανοιχτά και με πολύ ανοιχτές διαδικασίες να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες και τους ίδιους τους μαθητές και τους σπουδαστές για την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" η οποία επρόκειτο να έρθει και την οποία γνωρίζαμε ότι θα έρθει και από τη "Λευκή Βίβλο", αλλά και από τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα. Επομένως, εμείς δεν κρύβουμε ότι συμβάλλαμε σ' αυτή τη νέα συνείδηση και με την πολιτική μας ενημέρωση και με τη δράση μας.

Βεβαίως, οι αγώνες δε θα μπορούσαν να γίνουν μόνο επειδή τους ήθελε το ΚΚΕ. Οι αγώνες γίνονται επειδή η νεολαία μας βγάζει συμπεράσματα και ζει πια στο πετσί της μιαν άγρια αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και μια γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική.Τα περισσότερα παιδιά, που βγαίνουν στους δρόμους, είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών και μη νομίζετε ότι αυτή η αγανάκτηση που υπάρχει στις λαϊκές οικογένειες δεν έχει αντίκρισμα και στη θέληση και τις επιθυμίες των παιδιών. Ο κ. Σημίτης λέει αυτά που θέλει να πει...

Να σας πω κάτι; Είναι τιμή μας και καμάρι μας το ότι υποστηρίζουμε τους αγώνες και το ότι οι κομμουνιστές κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπτυχθούν οι αγώνες αυτοί, να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ενότητα, η περιφρούρηση και η επαγρύπνηση. Και, νομίζω ότι για ένα κόμμα είναι τίτλος τιμής όταν αυτά που λέει στα προγράμματά του, τα κάνει και πράξη. Αυτό δε σημαίνει ότι το νεολαιίστικο κίνημα δεν έχει τη δική του δυναμική, τη δική του αυτοτέλεια. Την έχει κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό.

Και να σας πω και κάτι άλλο: Είναι μια ευκαιρία να κατανοηθεί γιατί λέμε ότι έχουμε διαφωνίες με τα άλλα κόμματα. Ολα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε πως "οι αγώνες είναι κάτι το αρνητικό, αδυνατίζουν την κοινωνική συνοχή. Να βρούμε ένα γιατροσόφι να κλείσουν οι αγώνες, δηλαδή να κοροϊδέψουμε τους μαθητές. Ας κάνει καμιά παραχώρηση η κυβέρνηση για να κοροϊδέψει τη μαθητική νεολαία, ώστε να κλείσουν οι αγώνες και να τελειώνουμε". Δεν είναι έτσι. Φυσικά, οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις μορφές τους - αυτό η ίδια η νεολαία θα το καθορίσει - αλλά η αγωνιστική στάση δεν μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης. Οι αγώνες είναι σήμερα ό,τι πραγματικά νέο και σύγχρονο έχει να επιδείξει η ελληνική κοινωνία".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ