Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. Νικάκης: "Δε θα δεχτώ παρεμβάσεις"

Με συντριπτική πλειοψηφία η ΕΠΟ τον διόρισε πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας

Εχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θ' αντιμετωπίσει, αλλά και αποφασισμένος ν' ανταποκριθεί στην αποστολή του, ο Β. Νικάκης ανέλαβε χθες και επίσημα την προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας (ΕΔ). Το ΔΣ της ΕΠΟ με συντριπτική πλειοψηφία ανέθεσε στον διεθνώς καταξιωμένο διαιτητή το "τιτάνιο" αλλά αναγκαίο έργο της εξόδου του πολύπαθου αλλά και καθοριστικού (για το άθλημα) χώρου της διαιτησίας από το τέλμα και την αναξιοπιστία.

Ο Β. Νικάκης συζήτησε με μέλη του προεδρείου στην Ομοσπονδία αλλά και της ΕΠΑΕ, απ' τα οποία έλαβε κάθετες διαβεβαιώσεις ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά του. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος "αρχιδιαιτητής" γνωρίζει πως... "ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, όχι συνήθειες". Ομως η διαιτησία δεν είναι πλέον "στην ώρα μηδέν", αλλά ακόμα χειρότερα. Εκ των πραγμάτων λοιπόν όλοι αναγκάζονται ν' αλλάξουν νοοτροπία.

"Η καλύτερη δυνατή επιλογή, μοναδικός που μπορεί να τα καταφέρει, διαθέτει όλα τα προσόντα και ισχυρή προσωπικότητα", είναι ορισμένες από τις κουβέντες των μελών του ΔΣ στην ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της συζήτησης - απόφασης για την τοποθέτηση του Β. Νικάκη.

Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν, ξεκαθάρισε: "Από τη μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζει κάθετα η δομή της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου. Θα βάλουμε χρονοδιάγραμμα ως τη ΓΣ της ΕΠΟ (σ.σ. καλοκαίρι). Τότε εγώ, τα μέλη ΕΔ, ΕΠΟ, ΕΠΑΕ θα στηρίξουμε προτάσεις ώστε να δημιουργηθεί ο νέος κώδικας δεοντολογίας και αξιοκρατίας στο ποδόσφαιρο. Σκοπός μας είναι να κινηθούμε σύμφωνα με το διάγραμμα προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Αμεσος στόχος η σωστή επιλογή διαιτητών και η ανάκτηση εμπιστοσύνης στο χώρο. Θα έχω την καθολική ευθύνη στη διαιτησία και δε δέχομαι παρεμβάσεις".

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ ο Β. Νικάκης επισήμανε μεταξύ άλλων: "Οι επιλογές είναι δικές μου και τα πρόσωπα επιλέχτηκαν χωρίς πίεση από κανέναν. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν απ' αυτούς που θα προτείνω". Η πρόταση του, η οποία έγινε αποδεκτή, για τα δέκα μέλη της ΕΔ, είναι: Λαγογιάννης, Τσιρικίδης, Χρυσάνης, Κεφαλάς, Τσεκλένης (σ.σ. προσωπικές του επιλογές), Δέδες, Μαρίνος, Γυλός, Χαρλαβάνης, Αργυρίου (σ.σ. από τον πίνακα που προτείνει η ΟΔΠΕ).

  • Στην Πειθαρχική Επιτροπή παρέπεμψε το ΔΣ τον Σ. Λυμπερόπουλο γιατί αποχώρησε από την αποστολή της Εθνικής ελπίδων για ν' αγωνιστεί με την Καλαμάτα. Πάντως δεν υπήρχε η απαραίτητη απαρτία.
  • Συζήτηση έγινε και για την "υπόθεση Ιορντανέσκου", όπου πολλοί άσκησαν κριτική και επιτέθηκαν στον Ρουμάνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ