Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ - ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Κοινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή διοργανώνουν από κοινού σήμερα στις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι στον "ηλεκτρικό σιδηρόδρομο", τα πράσινα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ΟΣΕ, για να εκφράσουν μ' αυτό τον τρόπο την καθολική τους αντίθεση στα υπό ψήφιση κυβερνητικά νομοσχέδια για τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ.

Η κοινή δράση των Συνδικάτων στις συγκοινωνίες συζητήθηκε σε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή στη ΓΣΕΕ και συνοδεύτηκε με δελτίο Τύπου - αναγγελία ότι η ΓΣΕΕ θα κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας σε ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), ΗΣΑΠ ("ηλεκτρικό") και ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία). Η στάση εργασίας αυτή, με διάφορα προσχήματα από την πλευρά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ουδέποτε κηρύχτηκε. Επί της ουσίας, βέβαια, τόσο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όσο και οι πλειοψηφίες στις ηγεσίες των συνδικάτων στις αστικές συγκοινωνίες, μπορεί στα λόγια να τάσσονται υπέρ της κοινής δράσης, αλλά στην πράξη απορρίπτουν την πρόταση της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινή συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στην Πλατεία Κάνιγγος και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ