Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εργάτες, αγρότες, νέοι και νέες όλης της χώρας Η φ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Εργάτες, αγρότες, νέοι και νέες όλης της χώρας

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον τόπο μας να στενάζει κάτω από την μπότα του μισητού φασισμού, που εγκαθίδρυσαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές χρησιμοποιώντας μια χούφτα πράκτορές τους.

Ολόκληρος ο λαός δυο χρόνια τώρα διεξάγει σκληρό και δύσκολο αγώνα για την ανατροπή της φασιστικής δικτατορίας, την αποκατάσταση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.

Ο λαός δεν είναι μόνος στον αγώνα του. Στο πλευρό του στέκει όλη η προοδευτική ανθρωπότητα μ' επί κεφαλής τη μεγάλη Σοβιετική Ενωση. Τα κομμουνιστικά κόμματα και το παγκόσμιο προλεταριάτο πρωτοστατούν στο συνεχώς ογκούμενο κίνημα αλληλεγγύης προς τον αγώνα μας.

Το λαομίσητο δικτατορικό καθεστώς το κλονίζει η λαϊκή πάλη και η διεθνής απομόνωση.

Εργαζόμενοι όλης της χώρας!

Μετατρέψτε τη μεγάλη μέρα των προλεταρίων όλου του κόσμου, την εργατική πρωτομαγιά, σε μέρα σταθμού για τη νέα Εθνική μας Αντίσταση! Πυκνώστε τις γραμμές του ΕΠΑΜ. Δυναμώστε την ενότητα δράσης στους τόπους δουλιάς και κατοικίας, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στους στρατώνες, στις πόλεις και τα χωριά, στα λιμάνια και τα καράβια, κάθε σπιθαμή τούτης της μαρτυρικής γης ας γίνει ταμπούρι της Αντίστασης και τάφος των τυράννων. Ενωμένος ο λαός είναι πανίσχυρος. Καμιά δύναμη δε θα μπορέσει να ανακόψει το δρόμο προς τη νίκη. Ο λαός ενωμένος θα σαρώσει δούλους και αφεντικά. Θα συντρίψει την τυραννία και θα φέρει την πραγματική λευτεριά στον τόπο μας. Ολοι στον αγώνα κατά του φασισμού!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η Δημοκρατία!

Κάτω η φασιστική δικτατορία.

Απρίλης 1969 ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ