Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Η ώρα της Ευρώπης

Στη μάχη 4 ελληνικές ομάδες

Η ώρα της Ευρώπης σήμανε για τέσσερις ελληνικές ομάδες πόλο, που από σήμερα και μέχρι την Κυριακή ρίχνονται στη μάχη των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων (πρωταθλητριών, κυπελλούχων και Λεν Τρόφι), με στόχο τη διάκριση. Ας σημειωθεί ότι η Βουλιαγμένη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και η Πάτρα στο Λεν Τρόφι είναι οι διοργανώττριες των ομίλων τους, ενώ ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Κυπελλούχων θα αγωνιστεί στο Ανόβερο και τα Χανιά στον όμιλο του Λεν Τρόφι που θα γίνει στην Ιταλία. Ας δούμε αναλυτικά.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ: Με το πλεονέκτημα της έδρας και ορόσημο την καλή παράδοση των τελευταίων χρόνων στις διεθνείς διοργανώσεις, οι "μπέμπηδες" της Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσουν στο ΟΑΚΑ την ιταλική Πεσκάρα, την οποία αντιμετωπίζουν σήμερα (17.30), καθώς και την ισπανική Καταλούνια και τη Δυναμό Βουκουρεστίου. Οπως γίνεται αντιληπτό, το έργο των παικτών της ελληνικής ομάδας προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, που είναι η κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, είναι πολύ δύσκολο. Και αυτό γιατί, εάν εξαιρέσει κανείς τους Ρουμάνους, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί αποτελούν δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του χώρου.

Παρ' όλα αυτά, στις τάξεις της πρωταθλήτριας Ελλάδας επικρατεί αισιοδοξία.

"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε σπουδαίες και έμπειρες ομάδες. Οι αγώνες αποτελούν πρόκληση για τα νέα παιδιά της ομάδας μας και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε", επισήμανε ο τεχνικός του ΝΟΒ, Γιάννης Γιαννουρής, που το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εστιάζεται στη συμμετοχή του Μάζη. Και αυτό γιατί ο διεθνής παίκτης λόγω ίωσης έχει χάσει αρκετές προπονήσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ: Με αντιπάλους που θεωρούνται στα μέτρα του ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει το πιο εύκολο έργο από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες. Οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη γερμανική πόλη τη Σπαρτάκ Βόλκογραντ (σήμερα), την τουρκική Γαλατασεράι και την οικοδέσποινα Λίντεν. Σίγουρα με λίγη προσοχή η πρόκριση στην επόμενη φάση θεωρείται εφικτή.

ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ: Η χαρά ότι θα είναι οικοδεσπότες του ομίλου για τους Πατρινούς μετριάστηκε στο άκουσμα των αντιπάλων, αφού η ουγγρική Ζέγκετ καθώς και η ιταλική Κανοτιέρι κάνουν πολύ δύσκολη την αποστολή της ελληνικής ομάδας. Τον όμιλο συμπληρώνει η ρωσική Καζάν την οποία η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα (20.30) και θεωρείται η πιο αδύνατη του ομίλου.Στο Ρέκο της Ιταλία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο τα Χανιά, όπου θα κοντραριστούν με την οικοδέσποινα Ρέκο, την κροατική Ντουμπρόβνικ και τη γιουγκοσλαβική Πρίμορατς. Οι Γιουγκοσλάβοι με τους Κροάτες είναι τα φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γηραιός» για πρόκριση(2012-11-21 00:00:00.0)
Μισά... χαμόγελα(2001-11-27 00:00:00.0)
Ξεκούραστη... πρεμιέρα(2001-11-24 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκή «γεύση»(2000-11-24 00:00:00.0)
Χαμόγελα για τρεις(1998-11-24 00:00:00.0)
Στα... μαλακά ΝΟΒ, Ολυμπιακός(1997-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ