Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Δύσκολη πρεμιέρα

Τη Βραζιλία αντιμετωπίζει σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (17.45, μαγνητοσκοπημένο από ΕΤ - 1), στον πρώτο του αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ιαπωνία

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΑΒΑΣΑΚΙ (Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ).-

Αρχή με δύσκολα για την εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, που ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με πρώτο αντίπαλο μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του χώρου, τη Βραζιλία (17.45 μαγνητοσκόπηση ΕΤ - 1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει στόχο την πρόκριση στους 16 του θεσμού και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καταλάβει μια εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου ή στην έσχατη περίπτωση να είναι μια εκ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων ομάδων που θα ακολουθήσουν τους πρώτους στην επόμενη φάση. Ετσι, λοιπόν, είναι αυτονόητο πως ο κάθε αγώνας αλλά και το κάθε κερδισμένο σετ έχουν μεγάλη κρισιμότητα. Στους κόλπους των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υλοποιήσουν το στόχο τους παρά τη δύσκολη αποστολή που έχουν.

Οσον αφορά το σημερινό αντίπαλο, οι "Καριόκας" θεωρούνται μια εκ των μεγάλων δυνάμεων στο χώρο του βόλεϊ, έστω και εάν έχουν προχωρήσει σε μια γερή ανανέωση. Ετσι σε σχέση με την παλιά φουρνιά λείπουν τα ονόματα του πασαδόρου Μαουρίτσιο Λίμα, που κόπηκε την τελευταία στιγμή, του Νεγκράο, καθώς και οι Τζιοβάνε, Καρλάο, Ντάντε. Ακόμα και έτσι όμως παραμένουν μια ισχυρή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες όπως ο Ναλμπέρε Μπίντενκορντ, υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για την ελληνική υποδοχή στο σημερινό παιγνίδι καθώς διαθέτει "φοβερό" σερβίς.

O ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Καζάζης κάλεσε τους διεθνείς μας να δείξουν σήμερα τη δέουσα προσοχή, καθώς ένας αντίπαλος όπως η Βραζιλία δε συγχωρεί τα λάθη. Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι: Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Χατζηαντωνίου, Γραμματικόπουλος, Κουρνέτας, Αγγελίδης, Τσακιρόπουλος, Χριστοφορίδης, Μιχαλόπουλος, Μποζίδης, Κοβάτσεφ, Μητρούδης.

Παγκόσμια δύναμη η Κούβα

H Κούβα επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία της στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ, αφού για μια ακόμη φορά (η τέταρτη τα τελευταία 6 χρόνια) βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου. Οι Κουβανέζες διατήρησαν τα σκήπτρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κερδίζοντας στο τελικό της φετινής διοργάνωσης, που έγινε στην Οζάκα της Ιαπωνίας, την Κίνα με 3 - 0 σετ (15 - 4, 16 - 14, 15 - 12).

Ας σημειωθεί ότι η Κούβα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1994, που είχε διεξαχθεί στη Βραζιλία, ενώ στην κατοχή της έχει και τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη και του 1996 στην Ατλάντα. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ρωσίας, η οποία κέρδισε 3 - 1 στο "μικρό" τελικό την αντίστοιχη της Βραζιλίας. Τα σετ: 13 - 15, 15 - 6, 15 - 11, 15 - 13.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ