Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλοίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα

Φορτωμένο με 1.370 κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία προορίζονταν για παράνομη εισαγωγή στη χώρα, βρέθηκε προχτές το απόγευμα το φορτηγό πλοίο "FEDOR ANTONOV" με σημαία Ουκρανίας, από άνδρες του Λιμεναρχείου Λαυρίου. Τα 8 μέλη του πληρώματος όλοι Ουκρανοί συνελήφθησαν και χτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά την αυτόφωρο διαδικασία, ενώ ήδη έχει επιβληθεί εναντίον τους από την Τελωνειακή Αρχή του Λαυρίου πρόστιμο 2 δισ. δραχμών.

Το πλοίο ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρία Comercial company BBB LTD Kherson - Ukrain και εντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το πλήρωμα ξεφόρτωσαν τα τσιγάρα σε ερημική παραθαλάσσια τοποθεσία του Νότιου Ευβοϊκού, όπου είχε εντοπιστεί να πλέει τις τελευταίες μέρες.

Επιπλέον, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είτε έχουν υπηρετήσει σε πλοία τα οποία έχουν θεωρηθεί ως ύποπτα για λαθρεμπόριο τσιγάρων, είτε έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παράνομη εισαγωγή τσιγάρων. Ο πλοίαρχος δε, έχει καταδικαστεί για τον ίδιο λόγο σε φυλάκιση 15 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ως μέλος πληρώματος του πλοίου"AVERS" με σημαία Ουκρανίας, το οποίο είχε κατασχεθεί στις 22 του περασμένου Μάη από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης. Σύμφωνα πάντα με το ΥΕΝ, τα διαφυγόντα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο υπολογίζονται σε 375 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ