Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκλεισε η "αυλαία" του

Ενας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ηθοποιούς της παλιάς "φρουράς" του θεάτρου, ο Ανδρέας Ζησιμάτος,πέθανε προχτές, σε ηλικία 70 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας και βαρύτατης λοίμωξης του αναπνευστικού.

Ο Ανδρέας Ζησιμάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς. Εκανε σπουδές πιάνου και απαγγελίας στο Ελληνικό Ωδείο και τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαθητής ακόμη, ξεκίνησε στο παιδικό θέατρο με την Αντιγόνη Μεταξά. Συγχρόνως, συμμετείχε στην παιδική ώρα του ραδιοφωνικού σταθμού. Η πρώτη του εμφάνιση στο Εθνικό έγινε δίπλα στον Ροντήρη. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους θιάσους όπως των Μουσούρη, Βεργή, Λογοθετίδη, Κατράκη, κ.ά. Από το 1963 έως το 1993 δούλευε στο ΚΘΒΕ. Τα παιχνίδια της ζωής τού έταξαν με το ίδιο έργο που ξεκίνησε, στο "Βολπόνε",το 1947, με αυτό και να τελειώσει την καριέρα του. Συμμετείχε σε περισσότερες από 40 ταινίες, όπως "Λύκαινα","Αγαπητικός της Βοσκοπούλας", "Τα αρραβωνιάσματα",κ.ά.

Η κηδεία του έγινε χτες, το μεσημέρι, από το Α Νεκροταφείο. Το Δ.Σ. του ΣΕΗ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη "βαθιά του λύπη για την απώλεια ενός από τους λίγους εναπομείναντες, που η στάση ζωής και το έργο τους τιμούν τον ελληνικό πολιτισμό". Επιθυμία του ήταν, αντί στεφάνου, τα χρήματα να κατατεθούν για το "Σπίτι του Ηθοποιού".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ