Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο φόβος των "εκσυγχρονιστών"

Την αγωνία και τον φόβο τους ότι η καταδίκη της κυβέρνησης στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να οδηγήσει σε νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, εκφράζουν, "κάθιδροι", ένιοι "εκσυγχρονιστές", πολιτικοί τε και δημοσιογράφοι. Αν και η λαϊκή καταδίκη αφορά σε μια πολιτική που εφαρμόζει μεν το ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνεί, επαυξάνει κι ενίοτε συνεργεί στην εφαρμογή της και η ΝΔ - και είναι αφελείς ή κινούνται εκ του πονηρού, όσοι προχωρούν σε αναλύσεις περί "μετατόπισης του πολιτικού άξονα στην Ελλάδα προς τα δεξιά", διότι ως "Δεξιά" πολιτεύεται και η κυβέρνηση, εδώ και καιρό - εντούτοις, κανείς δεν μπορεί ν' αποκλείσει κι αυτό το ενδεχόμενο, στα πλαίσια της εναλλαγής δυο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία, που προβάλλει, ως "ίδιον δημοκρατίας", η άρχουσα τάξη και δείχνει η διεθνής πρακτική.

Αλλά, ας πρόσεχαν οι "εκσυχρονιστές". Οταν μια κυβέρνηση αυτοονομάζεται "σοσιαλιστική" κι εφαρμόζει καθαρώς συντηρητική πολιτική, τότε μπορεί, κάποιοι ψηφοφόροι που κινούνται, ως "εκκρεμές", στο χώρο ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, να προτιμήσουν, σε μια συγκεκριμένη συγκυρία, τους "ορίτζιναλ", από τους "ντεμέκ" νεοφιλελεύθερους.

Τώρα, αν ο φόβος των "εκσυγχρονιστών" αφορά στο ενδεχόμενο να χάσουν την "κουτάλα" της εξουσίας - σε μια περίοδο που "τρέχουν" τα πακέτα της ΕΕ και έρχεται η Ολυμπιάδα - είναι κατανοητός. Διότι φόβος πως, με την αναρρίχηση της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία, μπορεί ν' αλλάξει η πορεία προς την ΟΝΕ και ν' απειληθούν τα συμφέροντα του μεγάλου ντόπιου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, δε νοείται. Γι' αυτό, άλλωστε, κανείς σοβαρός "εκσυγχρονιστής" δε φοβάται πραγματικά την άνοδο της ΝΔ, αλλά την άνοδο του λαϊκού κινήματος που είναι η πραγματική απειλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ