Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κρίσιμη στροφή

Αυλαία του πρώτου γύρου με σημαντικές αναμετρήσεις για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ο,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει... Υπομονή μέχρι το βράδυ, που οι τρεις ελληνικές ομάδες ολοκληρώνουν τους αγώνες τους στον Α γύρο της ευρωλίγκα. Οποιος νικήσει, μπορεί να θεωρεί ότι ολοκλήρωσε κατά το ήμισυ το έργο του με επιτυχία.

ΤΣΣΚΑ Μ. - Ολυμπιακός

Στη Μόσχα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η ΤΣΣΚΑ, που θα αντιμετωπίσει στις 18.15 (απευθείας μετάδοση ΣΤΑΡ), τελευταία δεν τα πηγαίνει καλά, μέσα κι έξω απ' τη Ρωσία. Πριν μια βδομάδα ηττήθηκε στην έδρα της από την Κίντερ Μπολόνια και λίγα εικοσιτετράωρα μετά γνώρισε την τρίτη ήττα για το ρώσικο πρωτάθλημα από την Αρσεναλ Τούλα με 94-80. Ο Ερέμιν στο ξεκίνημα της περιόδου συγκέντρωσε στην ομάδα του στρατού το σύνολο των παικτών της εθνικής Ρωσίας, πήρε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Αμερικανό Ράντι Γουάιτ, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Δεν υπολόγισε όμως τον "εκσυγχρονιστή" κ. Γιέλτσιν. Τα χάλια της ρωσικής οικονομίας και η κρίση των τελευταίων εβδομάδων έφεραν την ΤΣΣΚΑ στα πρόθυρα διάλυσης. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι, ο Γουάιτ απειλεί ότι δε θα αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού αν προηγούμενα δε δει... το χρώμα του χρήματος κι ο Ερέμιν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο ρωσικό φιλότιμο.

ΠΑΟ - Εφές Πίλσεν

Η ελληνοτουρκική αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Εφές Πίλσεν, κυριαρχεί στο Β όμιλο της ευρωλίγκα (21.15 απευθείας μετάδοση ΣΚΑΪ). Αήττητες μετά από 4 αγώνες οι δύο ομάδες, θα διεκδικήσουν, κατά τα φαινόμενα, στις μεταξύ τους συναντήσεις την προνομιούχο πρώτη θέση. Από την άποψη αυτή, σημαντικό ρόλο έχει εκτός από τη νίκη και η τελική διαφορά. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός στην έδρα του... δεν παίζεται, ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί ο Τζεντίλε, που έχει πρόβλημα στη μέση. Οταν έχεις όμως απέναντί σου την Εφές Πίλσεν, ποτέ μην πεις ποτέ. Με τις "παλαιομοδίτικες", αλλά αποτελεσματικές άμυνες ζώνης, η Εφές Πίλσεν στο παρελθόν νίκησε στην Αθήνα Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να εκπροσωπηθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Εκαναν καλό ποδαρικό με εκτός έδρας νίκες επί της Μανρέσα με 68-67 και της Μακάμπι με 68-66 κι ελπίζουν ότι αν κρατήσουν και τον Παναθηναϊκό κάτω από τους 68 πόντους θα κερδίσουν και στην Αθήνα. Θα στερηθούν όμως των υπηρεσιών του Ζ. Σάβιτς, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση μηνίσκου.

ΠΑΟΚ - Σαμάρα

Η δεύτερη ελληνορωσική αναμέτρηση της ημέρας, είναι αυτή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σαμάρα, στις 21.00 στο Αλεξάνδρειο (απευθείας μετάδοση (ΣΤΑΡ). Η Σαμάρα θεωρείται η ασθενέστερη ομάδα της διοργάνωσης και δύσκολα θα απειλήσει τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν αγωνιστεί τελικά ο τραυματίας Κινγκ, τον οποίο ο Σβι Σερφ πιθανότατα θα προφυλάξει για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ