Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφίσες Κινηματογραφικής Μνήμης

Περισσότερες από 50 αφίσες του ελληνικού κινηματογράφου, αφίσες από ξένες ταινίες που φιλοτέχνησαν Ελληνες καλλιτέχνες και παλιά προγράμματα από το αρχείο του ΕΛΙΑ, παρουσιάζονται στην έκθεση "Αφίσες του Ελληνικού Κινηματογράφου" που εγκαινιάστηκε, χτες, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, στην Πάτρα, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Το υλικό της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι 5 του Νοέμβρη, προέρχεται από το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού "Αναδρομή στον Ελληνικό Κινηματογράφο μέσα από τις διαφημιστικές αφίσες" και "Η συντήρηση της ιστορικής μνήμης μέσω του κινηματογράφου". Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής της Ταινιοθήκης της Ελλάδας Θ. Αδαμόπουλος και ακολούθησε προβολή της ταινίας του Φώτου Λαμπρινού "Γλέντι Γενεθλίων ή "Μια βουβή βαλκανική ιστορία".

Στο πλαίσιο της έκθεσης, αύριο, στον κινηματογράφο "Πάνθεον" θα προβληθούν οι ταινίες: "Οι περιπέτειες του Βιλλάρ" του Ζόζεφ Χεπ, "Κοινωνική Σαπίλα" του Στέλιου Τατασσόπουλου και "1922" του Νίκου Κούνδουρου. Την Κυριακή 25 του Οκτώβρη θα προβληθούν οι ταινίες: "Μαρία η Πενταγιώτισσα" του Αχιλλέα Μαρδά, "Η πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης" άγνωστου σκηνοθέτη και "Αναπαράσταση" του Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ