Εκλογές στη FIDE
Μοναδικός υποψήφιος ο Κιρσάν Ιλουμτζίνοβ...
Μακριά από το στόχο της η Εθνική Ανδρών στην Καλμουχία. Ρωσία Α, ΗΠΑ, Ουκρανία τα μετάλλια
Χωρίς αντίπαλο, που να διεκδικήσει την προεδρία της FIDE, ο Καλμούχος πρόεδρος της FIDE Κιρσάν Ιλουμτζίνοβ,επανεκλέχτηκε πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού από τη Γενική Συνέλευση που έγινε κατά τη διάρκεια της 33ης Σκακιστικής Ολυμπιάδας στην Ελίστα.
Η εκλογή, που έγινε σε μια πρωτοφανή ατμόσφαιρα ανακατωσούρας και θορύβου - κόντρα στο καταστατικό της FIDE, που ρητά αναφέρει ότι η εκλογή προέδρου πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια - έγινε δύο χρόνια μετά το Ερεβάν (Αρμενία), ελλείψει άλλου υποψηφίου και διά... βοής. Μέλη του προεδρείου της FIDE είναι τα ίδια που είχαν εκλεχτεί στην Αρμενία, δηλαδή, οι Ιλουμτζίνοβ, Μακρόπουλος Γ. (ο μόνιμος - λόγω του απαράδεκτου εκλογικού συστήματος και τη μη τροποποιημένου καταστατικού - πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας), Γιάρετ (Αγγλία), Ταμπάν (Τυνησία) και Κόγια (Ινδία).
Εκτός ορισμένων αδυναμιών, σε αυτό βοήθησε και η κλήρωση στους δύο τελευταίους γύρους με αντιπάλους την Κίνα και τη Βουλγαρία,όπου η Εθνική μας έχασε στον 12ο και 13ο γύρο, αντίστοιχα. Συμμετείχαν 110 χώρες.
Χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία Α με 35,5 βαθ. Αργυρό οι ΗΠΑ με 34,5 και χάλκινο η Ουκρανία με 32,5 β. 4. Ισραήλ 32,5 β. 5. Κίνα 31,5 β. 6. Γερμανία 31,5 7. Γεωργία 31,5.
Στην παράλληλη Ομοσπονδία Γυναικών, η ελληνική ομάδα έμεινε σταθερή στην απόδοσή της με το θετικό αποτέλεσμα της 19ης θέσης και με ισοβαθμία (22 βαθ.) με τις Εσθονία (17η), Ισραήλ (18ο) και Αγγλία (20ή)!
Στις γυναίκες χρυσό μετάλλιο πήρε η Κίνα 29 β. Αργυρό η Ρωσία Α 27 β. και χάλκινο η Γεωργία 27 β. Ακολούθησαν Ολλανδία, Βουλγαρία 23,5, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία, Ρωσία Γ και ΗΠΑ με 23 βαθμούς. Συμμετείχαν 76 χώρες με γυναικεία ομάδα.