Κυριακή 18 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Ο "θρύλος" της Ελλάδας υποδέχεται την Τετάρτη το "θρύλο" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ο Αγιαξ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού την ερχόμενη Τετάρτη δεν υπάρχει τρόπαιο που να μην το έχει κατακτήσει! Ομάδα θρύλος, που από τις τάξεις του έχουν περάσει κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Αυτή η "κυψέλη" είναι μια βιομηχανία παραγωγής ταλέντων. Φέτος ο "Αίαντας", αν και είναι στην κορυφή του ομίλου μαζί με τους ερυθρόλευκους, δεν έχει πείσει για την αδιαμφισβήτητη αξία του. Πάντως έτσι και αλλιώς η ολλανδική ομάδα διαθέτει πληθώρα μεγάλων παικτών. Οι "αντάρτες" αδελφοί Ντε Μπουρ που μετά την κόντρα τους με τη διοίκηση (σ.σ. ήθελαν μεταγραφή πακέτο στην Μπαρτσελόνα του Βαν Γκάαλ) επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση και δίνουν μια ξεχωριστή αίγλη στη ραχοκοκαλιά του συγκροτήματος. Μεγάλα αστέρια επίσης ο κορυφαίος Φινλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών Γιάρνι Λιτμάνεν, ο ξερακιανός τερματοφύλακας Βαν Ντερ Σαρ, ο αρχηγός Ντάνι Μπλιντ, ο Ρίχαρντ Βίτσχε και οι διεθνείς με τις χώρες τους Τόμπιανσεν, Κικλάντζε, Αρβελάντζε, Ολίσε, Μπαμπανγκίτα και Μακάρθι, όπου συνθέτουν την "ορχήστρα" του Αμστερνταμ. Ο... διευθυντής της συμφωνικής είναι μια παλιά δόξα του δανέζικου ποδοσφαίρου ο επιβλητικός λίμπερο Μόρτεν Ολσεν. Ο ξανθομάλλης κόουτς είναι υπ' ατμόν και μια αποτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό ίσως τον στείλει στο... Ταμείο Ανεργίας.

"Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα και στα ενενήντα λεπτά ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα όποια ομάδα κερδίσει θα γίνει αυτόματα το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ", υποστηρίζει ο Ολσεν.

Α. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ