Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχεδόν 70.000 φορολογικές παραβάσεις το Σεπτέμβρη

Δεκάδες χιλιάδες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τον περασμένο Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι έλεγχοι τον περασμένο μήνα επικεντρώθηκαν κυρίως στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σε επιχειρήσεις της περιφέρειας Αττικής, στις συναυλίες όπου συμμετείχαν επώνυμοι καλλιτέχνες, στους επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, στα καύσιμα και στα οινοπνεύματα.

Συνολικά έγιναν 8.799 έλεγχοι στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων. Κατά τους ελέγχους αυτούς σε 3.428 επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 38,96%, διαπιστώθηκαν 69.257 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Αναλυτικότερα:

  • Εγιναν 3.746 έλεγχοι κατά τη διακίνηση των αγαθών, αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, φορτηγών διεθνών μεταφορών σε οδικούς κόμβους, λιμάνια και στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων. Κατά τους ελέγχους αυτούς, σε 252 περιπτώσεις που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 6,73% διαπιστώθηκαν 317 παραβάσεις διακίνησης αγαθών χωρίς ή με ανακριβή φορολογικά στοιχεία, παράνομη κυκλοφορία αυτοκινήτων, λαθρεμπόριο οινοπνεύματος, τσιγάρων και καυσίμων.
  • Συνεχίστηκαν το Σεπτέμβρη οι έλεγχοι των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, συμβολαιογράφοι κλπ.) σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν 184 έλεγχοι ελεύθερων επαγγελματιών και σε 125, ποσοστό 67,93%, από αυτούς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
  • Με κριτήριο τον κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. δραχμές για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης και πάνω από 300 εκατ. δρχ. για τις επιχειρήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι συνολικά σε 210 επιχειρήσεις. Από τις 210 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 88 υπέπεσαν σε 1.104 παραβάσεις. Το ποσοστό των επιχειρήσεων που υπέπεσαν σε παράβαση ήταν 41,90%. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στα λογιστικά βιβλία των επιχειρήσεων ήταν ουσιαστικές και καθιστούν τα βιβλία των περισσότερων επιχειρήσεων ανεπαρκή ή ανακριβή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ