Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν!

Το μήνυμα των κατοίκων του Ελληνικού στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: "Θέλουμε Δημοτική Αρχή αγωνιστική και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης! "

"Ολοι μαζί, ενωμένοι, θα προσθέσουμε και νέες σελίδες στην ιστορία της πόλης μας. Νέες σελίδες δημιουργίας, αγώνα, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας". Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό", Χρήστος Κορτζίδης έδωσε χτες το σύνθημα στο λαό του Ελληνικού που κατέκλυσε την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για μια νέα αγωνιστική, τετραετία, μακριά από τα κυβερνητικά "πλοκάμια" και τον εκλεκτό τους υποψήφιο Ι. Εφραιμίδη.

"Μέρα τη μέρα, μετά την προηγούμενη Κυριακή, αποκαλύπτεται στο λαό της πόλης μας το παιχνίδι που έχει στηθεί. Αποκαλύπτεται ότι κυβερνητικά επιτελεία επιδιώκουν πάση θυσία να τοποθετήσουν στο Ελληνικό, Δημοτική Αρχή της αρεσκείας και των συμφερόντων τους",επισήμανε στην ομιλία του ο Χρήστος Κορτζίδης. "Το γιατί γίνεται αυτό το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Αεροδρόμιο - Παραλία - Μεγάλο Φαγοπότι. Δεν είναι τυχαίο αυτό που είχε πει ο κ. Λαλιώτης σε ανύποπτο χρόνο. Είπε δε θα καθορίσει ο δήμος Ελληνικού τι θα γίνει στο αεροδρόμιο". "Δηλαδή ποιος θα το καθορίσει κ. υπουργέ, εσείς και οι εκλεκτοί σας;", ρώτησε δημόσια ο Χρ. Κορτζίδης.

"Τους ενοχλεί η στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τους ενοχλεί η δράση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με τη συσπείρωση όλων των φορέων και των συνδημοτών μας. Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και χρωματισμούς, με τη δημιουργία της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα. Θέλουν να βάλουν το Ελληνικό "στο χέρι"", τόνισε. Και ξεκαθάρισε στο λαό του Ελληνικού: "Δε θα τους το επιτρέψουμε. Είναι για μας ζήτημα ουσίας, ζήτημα ζωής, ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Εχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε την πόλη μας".

Μαζί σας συνεχίζουμε!

"Η κάθε Δημοτική Αρχή, πρόσθεσε, έχει μπροστά της δύο δρόμους. Ο ένας είναι αυτός, στον οποίο σπρώχνει η κυβέρνηση και πολλοί δήμαρχοι, ευχαρίστως, ακολουθούν. Να γίνει ο δήμος, επιχείρηση. Να αυξάνει τα δημοτικά τέλη, να βάζει νέους φόρους, για να δημιουργήσει επιχειρήσεις για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παιδικούς σταθμούς, την αστυνόμευση, την υγεία, τη συγκοινωνία. Ε, εμείς τέτοιο δήμο δεν τον θέλουμε", ξεκαθάρισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

"Μπορούμε με τον αγώνα μας να απαιτήσουμε τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλους τους τομείς και να οργανώσουμε μαζί την ανάπτυξη πλούσιων δραστηριοτήτων. Δεν τάζουμε θέσεις. Δεν υποσχόμαστε ρουσφέτια. Αυτό το αφήνουμε για τους άλλους. Ημασταν και θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους. Ηδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Εφραιμίδης, να μας πείσουν για το αντίθετο".

"Την Κυριακή, τόνισε ο Χρ. Κορτζίδης, θα κριθεί τι Δήμαρχο και τι Δημοτική Αρχή θα έχουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και εμείς ξέρουμε αυτό που ξέρουν όλοι οι συνδημότες μας: πως ο εκλεκτός του κ. Σημίτη θα συρθεί και θα κινηθεί σε λύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της περιοχής. Την Κυριακή θα κριθεί αν θα έχουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή ανοιχτή στο λαό που θα ασκήσει Διοίκηση με εντιμότητα, με ήθος και ανιδιοτέλεια. Η επιλογή σας να είναι, Ελληνικό μπροστά και όχι πίσω. Ολοι μαζί, ενωμένοι", κατέληξε ο Χρ. Κορτζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ