"Τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) "λειτουργούν" χωρίς αναλυτικά προγράμματα! Χωρίς βιβλία! Χωρίς ωρολόγια προγράμματα, χωρίς να έχει καθοριστεί καν η ύλη των μαθημάτων!".
Τα παραπάνω καταγγέλλει η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Παιδείας έθεσε τη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε τροχιά ραγδαίας υποβάθμισης, παρέχοντας φτηνή κατάρτιση, μεγαλώνοντας την απόσταση ανάμεσα στη γενική και την τεχνική παιδεία, μη παρέχοντας επαγγελματική κατοχύρωση.
Τραγική όμως είναι και η κατάσταση στα σχολεία της υπαίθρου και των ΤΕΕ, στα οποία ακόμη και σήμερα, πέντε βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν υπάρχει διδακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα πολλοί από τους μαθητές να αρχίσουν τα μαθήματα κανονικά μετά το Νοέμβρη.
Οπως υπογραμμίζει η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για τους μαθητές της Β ΤΕΕ έχουν δοθεί αντικρουόμενες εντολές από το υπουργείο Παιδείας. Στην πρώτη τονίζει: Να διδαχτούν σε αυτήν τα μαθήματα της Α ΤΕΕ και στην επόμενη να μη διδαχτούν καθόλου γενικά μαθήματα κατά τη σχολική περίοδο '98 - '99.
Η ταλαιπωρία όμως καθηγητών και μαθητών δε σταματά εδώ. Η έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης, η ανυπαρξία προγραμματισμού, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού εμποδίζουν τα σχολεία να λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να στραφούν και φέτος στις αντίστοιχες ιδιωτικές σχολές.
Η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας όλα τα παραπάνω, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολείων και ιδιαίτερα των επαρχιακών και των Τεχνικών.