Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις στον ΟΔΔΥ

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού,αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για μετατροπή του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία και ιδιωτικοποίησή του. Χτες πραγματοποίησαν, με καθολική συμμετοχή, στάση εργασίας από τις 9π.μ. ως τις 12μ.μ. και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΔΔΥ. Σήμερα επαναλαμβάνουν τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση, ενώ την Τρίτη προχωρούν σε τετράωρη στάση και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Να σημειώσουμε ότι με Προεδρικό Διάταγμα ο ΟΔΔΥ εντάχθηκε στις διαδικασίες του νόμου 2414/'96 για τη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρία. Το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά το καταστατικό της ανώνυμης εταιρίας, με το οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία μετατροπής, συζητήθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το τελευταίο δεν έδωσε έγκριση και το έστειλε πίσω στην κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε στο καταστατικό σαφής καθορισμός του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ανώνυμης εταιρίας που θα γίνει ο ΟΔΔΥ.

Αμεση συνέπεια της μετατροπής σε ΑΕ για τους εργαζόμενους είναι η αυτόματη άρση του δικαιώματος της μονιμότητας και η μετατροπή τους σε συμβασιούχους αορίστου χρόνου. Ειδικά για το θέμα αυτό, με απόφασή του το Γ τμήμα του ΣτΕ εκτιμά πως το θέμα της κατάργησης της μονιμότητας για όλους τους Οργανισμούς που μετατρέπονται σε ΑΕ θα πρέπει να συζητηθεί στην ολομέλεια του ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ