Ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μιχάλη Μοσχονά
Με μια μεγάλη και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση στην οδό Ηπείρου, σφραγίστηκε η προεκλογική δράση της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης.Ο αριθμός των συγκεντρωμένων, ο αγωνιστικός παλμός της συγκέντρωσης και η παρουσία δημοτών από όλους τους πολιτικούς χώρους επιβεβαίωσε στην πράξη την απήχηση των θέσεων της παράταξης, αλλά και την πεποίθηση ότι η ΔΕΑΚ είναι πολύ κοντά στους εκλογικούς της στόχους και στην κατάκτηση της Δημοτικής Αρχής.
Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος, Μιχάλης Μοσχονάς,τόνισε ότι οι εκλογές της Κυριακής θα δείξουν το δρόμο που θα βαδίσει ο δήμος. Αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι υπάλληλος της κυβέρνησης με τους δημότες μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ή θα είναι δήμος που θα αξιοποιεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις και τη διεκδικητική δραστηριότητα των πολιτών, μακριά από κυβερνητικούς κηδεμόνες.
Παρουσίασε τις θέσεις της ΔΕΑΚ για τα οικονομικά του δήμου, την οργάνωσή του, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά και την αναγκαιότητα να σταθεί ο δήμος κοντά στα προβλήματα των δημοτών, που τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο Μιχάλης Μοσχονάς, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αξιοποιήσουν και τις δυο τελευταίες μέρες για να εξασφαλίσουν την εκλογική νίκη του συνδυασμού.
Στη συγκέντρωση εξάλλου απηύθυνε χαιρετισμό ο Ρίτος Μαργαριτίδης, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, που είχε πάρει το 8% των ψήφων, και κάλεσε τους Αγιοπαυλίτες να καταδικάσουν τη σημερινή δημοτική αρχή και να αναδείξουν αγωνιστή δήμαρχο. Χαιρέτισαν επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.