Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο θεατρικός χειμώνας... ενόψει

Το ρεπερτόριο αποφασίστηκε, οι διανομές έχουν γίνει, οι πρόβες έχουν ξεκινήσει, τα όνειρα προετοιμάζονται, οι ελπίδες δε χάθηκαν ακόμη... Ο θεατρικός χειμώνας έρχεται.

  • Τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχοφ θα παρουσιάσει, στο Υπόγειο,φέτος, του "Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν",ο Γιώργος Λαζάνης,με μετάφραση του Λυκούργου Καλλέργη.Παίζουν: Σμαράγδα Σμυρναίου, Κάτια Γέρου, Αννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Παντελής Παπαδόπουλος, Γιάννης Δεγαϊτης, Κωστής Καπελώνης, Δημήτρης Οικονόμου.
  • Η Νέα Ελληνική Σκηνή του Θύμιου Καρακατσάνη, που θα φιλοξενηθεί στο θέατρο "Μπροντγουαίη" θα παρουσιάσει το βραβευμένο έργο του Μακ Ντόναγκ"Ωραία μου Βασίλισσα",σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου και σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη.Στο ρόλο της μάνας ο Θύμιος Καρακατσάνης και της κόρης η Αννα Βαγενά.
  • "Λα κομπαρσίτα" είναι το καινούριο έργο του Παναγιώτη Μέντη,που θα παρουσιάσουν, στη "Στοά",ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η Λήδα Πρωτοψάλτη,ενώ στις αρχές της άνοιξης θα ανέβει το έργο του Ντε Φίλιπο "Ψηλά καπέλα".
  • Το μοναδικό θεατρικό έργο του ποιητή Φερνάντο Πεσόα "Ο ναυτικός" θα παρουσιαστεί στο θέατρο "Οδού Κυκλάδων" σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.
  • Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το ανέβασμα της σαιξπηρικής κωμωδίας"Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνσδωρ",στο θέατρο "Τζένη Καρέζη".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά,μετάφραση Παύλου Μάτεσι και μουσική Διονύση Σαββόπουλου.Μέχρι στιγμής το σίγουρο είναι ότι θα παίζουν ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος Καζάκος.
  • Το "Φάσμα" του Αντώνη Αντύπα θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του"Απλού Θεάτρου" το βραβευμένο με Πούλιτζερ 1998 έργο της Πόλα Βόουγκελ"Πώς έμαθα να οδηγώ",σε απόδοση - σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Γεωργία Αποστόλου, Μαρία Κατσανδρή, Φώτης Κέπελης, Φαίδρα Δρούγκα.Ενώ, στη Νέα Σκηνή θα παρουσιαστούν το έργο του Βασίλη Αργυρόπουλου "Παπαγάλος με πορτοκαλί φτερά",σε σκηνοθεσία Κίττυς Αρσένη και σκηνικά - κοστούμιαΣάντρας Στεφανίδου,με την Εύα Κοταμανίδου (έναρξη 13/10) και"Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ,σε μετάφραση Θανάση Χατζόπουλου,σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη,με την Μάνια Παπαδημητρίου (έναρξη Γενάρης 1999). Τέλος, το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Οχι για αηδόνια" σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και μουσική Ελένης Καραϊνδρου,προγραμματίζεται να ανέβει στην Κεντρική Σκηνή το Μάρτη του 1999.
  • Στην Α' Σκηνή του "Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας" θα ανέβει "Το παιχνίδι των ρόλων" του Πιραντέλο,σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη και σκηνικά - κοστούμια Κοσμά Εμμανουήλ.Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Σοφοκλής Πέππας, Αντώνης Μομπαϊτζής, Βασίλης Τσάγκλος, Κωνσταντίνος Μάριος κ.ά. Ενώ, στη Β' Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο του Γιάννη Χρυσούλη "Το μαγικό δωμάτιο",σε σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου,με την Σοφία Σεϊρλή και τον Αντώνη Ραμπαούνη.
  • Την "Λούλου" του Φρανκ Βέντεκιντ θα ανεβάσει στο "Ανοιχτό Θέατρο",ο Γιώργος Μιχαηλίδης.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.
  • Το έργο του Πάτρικ Μάρμπερ "Τόσο κοντά" θα είναι το εναρκτήριο της Κεντρικής Σκηνής του "Αμόρε",που ανεβαίνει σε μετάφραση - σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Αννα Μάσχα, Νίκος Ψαρράς, Ακύλας Καραζήσης, Λυδία Φωτοπούλου,ενώ στα μέσα Φλεβάρη θα ανέβει ο "Μάκμπεθ" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.Ο Εξώστης θα ξεκινήσει με την επανάληψη του "Σόπινγκ αντ φάκινγκ",ενώ στο τέλος του Γενάρη θα ανέβει το έργο "Μετά τη βροχή" του Σέρτζι Μπελμπέλ,σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη.
  • Το θρίλερ του Τζον Πρίσλεϊ "Ο Ανακριτής έρχεται" θα παρουσιάσει, στο"Διάνα",ο θίασος "Επιλογή" του Νικήτα Τσακίρογλου.
  • Το έργο του Δ. Κεχαϊδη και της Ε. Χαβιαρά "Με δύναμη από την Κηφισιά" θα ανέβει στο "Διονύσια" σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη,με την Ελένη Ράντου και την Δήμητρα Παπαδοπούλου.
  • "Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανεβαίνει στο "Βεάκη",σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου.Παίζουν: Μάρθα Βούρτση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ελένη Κούρκουλα, Γιώργος Παρτσαλάκης, Κώστας Τσιάνος, Τάσος Χαλκιάς κ.ά.
  • Το "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς,θα παρουσιάσει το θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή,σκηνικά Γιώργου Ασημακόπουλου,κοστούμια Θεώνης Ωλντριτζ.Το ρόλο της Μπλανς ντι Μπουά ερμηνεύει η Κάτια Δανδουλάκη,του Στάνλεϊ Κοβάλσκι ο Απόστολος Γκλέτσος,της Στέλλας η Κοραλία Καράντη και του Μιτς ο Κλέων Γρηγοριάδης.Παίζουν επίσης οι: Θάνος Δαδινόπουλος, Σπύρος Κουβαρδάς και Ζιώγα Σεβαστιανού.
  • "Ο πάππος μου ήτο Ασιάτης" του Ιονέσκο θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του "Μουσούρη" σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Απόστολου Βέττα.Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Ερση Μαλικένζου κ.ά. Πρόκειται για μια συρραφή των μονόπρακτων "Το μάθημα", "Οι καρέκλες" και "Η φαλακρή τραγουδίστρια".
  • Στο θέατρο "Αλίκη" θα βρίσκεται το χειμώνα ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τη "Μεγάλη Μαγεία" του Ντε Φίλιπο, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη και Κώστα Νταλιάνη και μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου.
  • Το έργο "Η άποψη της Εϊμι" θα ανέβει στο "Πόρτα" σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Αλκης Κούρκουλος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μαρία Φωκά, Μπάμπης Γιωτόπουλος.
  • Την "Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά θα ανεβάσει στο θέατρο "Βρετάνια" η Αννα Παναγιωτοπούλου,σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου,μουσική Βασίλη Δημητρίου και στίχους Μαριανίνας Κριεζή.Παίζουν: Αννα Παναγιωτοπούλου, Σταύρος Παράβας, Νίκος Γαλανός, Οδέτη Ιωάννου, Πάνος Πανάγου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Ευδοκία Πλατή, Γιάννα Ανδρεοπούλου κ.ά.
  • Το "Μοντέρνο Θέατρο" θα ξεκινήσει τη χειμερινή περίοδο στην "Αλκυονίδα" με το "Ντα" (περιορισμένο αριθμό παραστάσεων) και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τον "Βασιλιά Ριχάρδο Γ",σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και στο ρόλο ο Γιώργος Μεσσάλας.Ενώ, η Νεανική Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο του Ο' Νιλ "Μια κωμωδία της παλιάς και της σύγχρονης ζωής, ο Μαλλιαρός πίθηκος" σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου και στην Παιδική Σκηνή θα ανέβει το έργο του Ντάνιελ Ντεφόε "Ροβινσών Κρούσος" σε ελεύθερη διασκευή- σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα.
  • Ο Δημήτρης Ποταμίτης ετοιμάζει, στο "Θέατρο Ερευνας" το έργο του Ρίτσαρσον "Ασωτία και αθωότητα",που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή, καθώς και το έργο "Ενα δέντρο που το λένε Νικόλα" των Ποταμίτη - Πιτσούνη,για την Παιδική Σκηνή.
  • Μετά από πέντε χρόνια επιστρέφουν στο θέατρο "Αλφα" ο Στέφανος Ληναίος και η Ελλη Φωτίου,ανεβάζοντας την κοινωνική σάτιρα του Τζον Πρίσλεϊ "Ανοιχτοί λογαριασμοί",σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Σαριδάκη,μουσική επιμέλειαΙάκωβου Δρόσου.Μαζί τους οι Χρήστος Πάρλας, Τάκης Παπαματθαίου, Στέφανος Ιατρίδης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου.
  • "Εντα Γκάμπλερ" του Ιψεν,στο "Αθηνά" με Ζωή Λάσκαρη, Γιώργο Χριστοδούλου.
  • "Ο κλήρος του μεσημεριού" του Πολ Κλοντέλ θα ανέβει στο θέατρο "Ιλίσια",από τον Οκτώβρη μέχρι τον Δεκέμβρη, σε μετάφραση Τζούλιας Τσακίρη,σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού.Παίζουν: Στάθης Κακαβάς, Ολια Λαζαρίδου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας.
  • Η "Ανθή" του Λεονίντ Αντρέγιεφ ανεβαίνει στο "Λαμπέτη" σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά,μετάφραση Αντωνίου Βογιάζου,σκηνικά Γιώργου Πάτσα,κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ.Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Πέμη Ζούνη, Αρτό Απαρτιάν, Αννα Γεραλή, Χρήστος Ευθυμίου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαρί Κωνσταντάτου, Τιτίκα Νικηφοράκη, Ιάκωβος Ψαρράς κ.ά.
  • Επιθεώρηση ετοιμάζεται στο "Ακροπόλ",σε κείμενα και σκηνοθεσία Χάρρυ Κλυν,ο οποίος και θα παίζει, μαζί με τους Θανάση Βέγγο, Στάθη Ψάλτη, Μάρθα Καραγιάννη, Παύλο Κοντογιαννίδη κ.ά.
  • Το "Μοτέλ 7 αστέρων" του Χιου Λέοναρντ θα ανέβει, στο "Μελίνα",σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,με τους Ελενα Ακρίτα, Ελένη Γερασιμίδου, Νένα Μεντή, Μίμη Χρυσομάλλη, Παύλο Χαϊκάλη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
  • Το έργο της Γιασμίν Ρεζάν "Αρτ" ανεβαίνει στο "Κάππα",σε σκηνοθεσίαΣταμάτη Φασουλή,με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Γιάννη Βούρο.
  • Την κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα Ζ. Σκαρπέτα "Με την γυναίκα του φίλου μου" θα παρουσιάσουν, στο "Περοκέ",ο Κώστας Βουτσάς και ο Σωτήρης Μουστάκας.Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Βουτσά και τα σκηνικά - κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου.
  • Το έργο του Ντάριο Νικοντέμι "Η σκιά" θα παρουσιάσει το θέατρο "Οραμα - Κώστα Πρέκα".
  • Η κωμωδία του Ντέιβιντ Τρίστραμ "Απατάτε αλλήλους" θα ανέβει στο "Γκλόρια",σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Μιχάλη Παπανικολάου,σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη.Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Μαρία Γεωργιάδου, Τζώννυ Θεοδωρίδης, Αννα Μιχαήλου, Αργύρης Παυλίδης, Τάσος Κωστής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ