Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Στο ίδιο έργο θεατές

Ο ΠΑΟΚ όπως και πέρσι στα ημιτελικά των πλέι - οφ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και "βλέπει" το φάιναλ - φορ. Νίκησαν τα άλλα φαβορί

Οπως τελείωσε η περσινή περίοδος, έτσι κι άρχισε η φετινή. Με θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Πριν, περίπου 120 μέρες, ο "δικέφαλος" άφησε τους Πειραιώτες εκτός τελικού πρωταθλήματος. Φέτος, με το ...καλημέρα τους άφησε εκτός κυπέλλου, έστω κι αν όσα μεσολάβησαν το καλοκαίρι δεν προδίκαζαν την παράσταση που παίχτηκε την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Ο ΠΑΟΚ θεωρητικά αποδυναμώθηκε. Εχασε τον Στογιάκοβιτς, έφυγε ο Ρόουαν, ο Ορτίθ, που αποκτήθηκε ως Κοινοτικός, είναι ακόμα στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ ο Μπέρι έφτασε πριν λίγα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός αντιθέτως, απέκτησε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά. Γκολντγουάιρ, Ομπέρτο, Κόμαζετς, έδωσαν στο τουρνουά του Βελιγραδίου την εντύπωση ότι μαζί με τους παλιότερους θα δημιουργούσαν ένα πανίσχυρο συγκρότημα. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ήρθε και το στραβοπάτημα.

Ο ΠΑΟΚ καλύτερος στην παρούσα φάση σε όλες τις γραμμές, άρπαξε τη νίκη και μην τον είδατε. Κατά 99,9% θα είναι παρών στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί 30 και 31 Γενάρη, καθώς στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τετάρτη τον ΚΑΟ Δράμας και στο Αλεξάνδρειο την ερχόμενη Τρίτη, τον νικητή της συνάντησης Σπόρτιγκ - ΜΕΝΤ. Ο Σβι Σερφ, έπιασε για δεύτερη φορά στον ύπνο τον Ντ. Ιβκοβιτς που αφού παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έχασε δίκαια ζήτησε συγνώμη. Οι παίκτες του παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι, κυριάρχησαν αμυντικά και με κορυφαίους τους Γιαννούλη και Κινγκ, πήραν τη νίκη με 61-52. Από τον Ολυμπιακό απογοήτευσαν άπαντες.

Τα άλλα ματς

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα επικράτησε του νεοφώτιστου και τυπικά γηπεδούχου Αμαρουσίου με 77-67. Ο Σούμποτιτς δοκίμασε πολλά σχήματα και πιο παραγωγική αποδείχτηκε η πεντάδα που αποτελούνταν από τους Μπουντούρη, Κοχ, Μποντιρόγκα, Οικονόμου και Ράτζα, που σε 7,5 λεπτά σημείωσαν 26 πόντους. Ο Νίκος Οικονόμου με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων σημειώνοντας 25 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός λογικά δε θα έχει πρόβλημα την Πέμπτη στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό, αλλά η πρόκρισή του στο φάιναλ φορ περνάει υποχρεωτικά από το Αλεξάνδρειο, όπου τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τον Αρη.

Στην ΑΕΚ "παραμιλάνε" με τον Ρούμπεν Πάτερσον. Ο Αμερικανός στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, έδειξε ότι είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο ο Γ. Καλαφατάκης μπορεί να χτίσει τη φετινή ομάδα. Ο Πάτερσον εναντίον του Περιστερίου έκανε τα πάντα και το κυριότερο πρόσφερε θέαμα στους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο της Γλυφάδας. Το τελικό 85-68 εκφράζει απόλυτα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η ομάδα του Περιστερίου, που στηρίχτηκε σε νέα παιδιά, απογοήτευσε και ο Αργ. Πεδουλάκης έχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι δεν είχε στη διάθεσή του τον Γάλλο Οκανσέ, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Γκούροβιτς που υπέγραψε συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα, και τον Αιγύπτιο Γκούντα που ήταν τιμωρημένος από την περσινή περίοδο, όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα του Ηρακλείου.

Ο Απόλλωνας Πάτρας, με πολλά νέα ονόματα στη δύναμή του, επικράτησε στην Αθήνα του Π. Φαλήρου με 63-44 και αύριο θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ