Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Διώκεται συνδικαλιστής

Το σωματείο εργαζομένων επισιτισμού - τουρισμού, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησής του, με μήνυση του προέδρου του από ξενοδόχο

Στα δικαστήρια σέρνουν οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου "Αρίωνας" στη Σάμο,τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό Σάμου, Μ. Δάνο,εναντίον του οποίου υπέβαλαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση! Αφορμή για την υποβολή της μήνυσης στάθηκαν οι καταγγελίες που έκανε ο συνδικαλιστής στο "Ριζοσπάστη" - καταγγελίες που είχαν γίνει από εργαζόμενους του ξενοδοχείου στη Γενική Συνέλευση του σωματείου - ότι καταπατούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματά τους.

Να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση ήδη διενεργείται έλεγχος από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας,προκειμένου να διαπιστωθούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Το σωματείο εκτιμά ότι οι έλεγχοι αυτοί θα επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, καταγγέλλει επίσης την "ενέργεια τρομοκράτησης του σωματείου και κατ' επέκταση των εργαζομένων" και χαρακτηρίζει "πρωτάκουστο το γεγονός για τα συνδικαλιστικά χρονικά του νομού". Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα: "Σήμερα που στον κλάδο τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται, θα έπρεπε να διώκονται αυτοί που τα καταπατούν και όχι το σωματείο που αγωνίζεται για την προστασία τους".

Τέλος, επισημαίνεται ότι το σωματείο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε μέσο για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τους οποίους καλεί να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και να καταγγείλουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια φίμωσης της φωνής του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org