Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
O Ασάνοβιτς έκλεψε την παράσταση

Ο Κροάτης του ΠΑΟ, το μεγαλύτερο όνομα του μεταγραφικού παζαριού. Ο τζίρος έφτασε τα 6 δισ. δραχμές!

Το... ντέρμπι των μεταγραφών ανάμεσα στις ομάδες της Α' Εθνικής ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου Ιούλη και οι πρώτες ενδείξεις είναι μάλλον θετικές, αφού οι περισσότεροι μονομάχοι ενισχύθηκαν σημαντικά. Απ' όλα είχε το φετινό παζάρι... Παίκτες αξίας, άγνωστους Χ, αλλά και εγχώριες μετακινήσεις. Ο τζίρος άγγιξε τα 6 δισ. δραχμές.

Αναμφίβολα το πρώτο όνομα είναι αυτό του Αλιόσα Ασάνοβιτς, που από τη Νάπολι βρέθηκε στον Παναθηναϊκό. Ηταν το μεγάλο "μπαμ". Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το "πάρε - δώσε" των 18 ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να μην πήραν τον μεγάλο παίκτη που είχε... τάξει ο Σωκράτης Κόκκαλης, όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινήθηκαν νωθρά. Από την Ξάνθη ήρθαν οι Λουτσιάνο και Αντζας με περγαμηνές και καλή χρονιά "στα πόδια" τους. Ακόμη αποκτήθηκαν οι ταλαντούχοι Πουρσαϊτίδης και Τζωρτζόπουλος, ενώ καλά στοιχεία έχει δείξει ο Αμποάγκουε. Εφυγαν οι Ράντος και Βαρεσάνοβιτς.

Προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καλείται να υπερασπίσει για τρίτη χρονιά τα κεκτημένα (πρωτάθλημα), ενώ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ανόρθωσης, ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ενα από τα πιο λαμπρά αστέρια της τριταθλήτριας Κόσμου, Κροατίας, απέκτησε ο ΠΑΟ. Ο λόγος για τον Αλιόσα Ασάνοβιτς, παίκτη κέντρου, που έθελξε στο πρόσφατο Μουντιάλ της Γαλλίας. Ο Ασάνοβιτς από τα πρώτα φιλικά έδειξε την αξία του και ασφαλώς θα κάνει τη διαφορά στο στιλ παιχνιδιού του "τριφυλλιού", που πήρε ακόμη τον Βόκολο από τον Πανιώνιο, τον Κιάσο από τον ΟΦΗ και τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα από μια άγνωστη ελβετική ομάδα, που όμως του βγήκε... λαβράκι. Τέλος, επέστρεψαν στη βάση τους οι Καραγκούνης, Χαλκιάς που ήταν δανεικοί στον Απόλλωνα. Εφυγαν ο Γ. Χ. Γεωργιάδης (Νιούκαστλ) και ο Ιρισμέτοφ.

Προπονητής, ο σοβαρός και έμπειρος Βασίλης Δανιήλ.

ΑΕΚ

Πρώτη μεταγραφή για την "Ενωση" ήταν αυτή προπονητή, αφού τις τύχες της ανέλαβε ένας καταξιωμένος κόουτς, ο Ντράγκαν Στεπάνοβιτς. Οσον αφορά τους παίκτες από την εγχώρια αγορά, ξεχώρισε η απόκτηση του Βασίλη Λάκη, που ήταν το "μήλον της έριδος" για όλους τους "μεγάλους", καθώς και των Μάρκου, Ζήκου, Ζουμπούλη. Από την... ξενιτιά έφερε το 10άρι της εθνικής Βουλγαρίας Ιλιεφ και τον Σκοπιανό λίμπερο Μπαμπούνσκι. Στα θετικά και η παραμονή του Ντέμη Νικολαϊδη, που ανανέωσε το συμβόλαιό του για τρία ακόμη χρόνια. Εφυγαν για άλλες πολιτείες οι Μαρτσέλο, Κωστής, Μαχαιρίδης, ενώ σταμάτησε τη μακρόχρονη καριέρα του ο Στέλιος Μανωλάς.

ΠΑΟΚ

Αλλαγή προπονητή είχαμε στο "δικέφαλο του Βορρά". Ο πετυχημένος Αγγελος Αναστασιάδης αντικαταστάθηκε από τον συγκροτημένο και φιλόδοξο Ολεγκ Μπλαχίν, που και στο παρελθόν είχε εργαστεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αποκτήθηκαν οι Παντελής Κωνσταντινίδης, Τάσος Κατσιαμπής, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, Σαμαράς, Παστός, Κυριακίδης, Παντελιάδης, ενώ επέστρεψε στην Τούμπα για να κλείσει την καριέρα του ο Κώστας Λαγωνίδης. Αναχώρησαν από τον ΠΑΟΚ οι Μαραγκός, Τασιόπουλος, Κόβατς, Σιδηρόπουλος.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο πρόεδρος κ. Κανελλάκης αιφνιδίασε στο θέμα προπονητή, αφού επέλεξε έναν άγνωστο στη χώρα μας, τον Ουρουγουανό Σέρτζι Μαρχαριάν. Ηρθαν στη Νίκαια δυο Περουβιανοί, οι Μουτσοντρίγκο (γνωστός από το φλερτ του Ολυμπιακού πριν από μερικά χρόνια), Ροντρίγκεζ, καθώς και οι "δικοί" μας Παγγούρας, Κωνσταντίνου, Αμανατίδης, Ζιμπίδης, Τσόλας, Τζουγανάτος, Μιχαλόπουλος. Εφυγαν οι Καλύκας, Μπέγκος, Σταματής.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Νέος προπονητής και στο "Γηραιό", ο Σκοπιανός Ντοϊτζινόφσκι. Απέκτησε τους Καρατζόφ, Βελέντζα, Μαρκόφσκι, Μαουρίτσιο και Λεβέντη, ενώ έφυγαν οι Χαντζίδης, Γκώνιας, Καλιγάς, Πάχερ και Στότμπεργκ.

ΟΦΗ

Στο πνεύμα λιτότητας των τελευταίων χρόνων κινήθηκε η κρητική ΠΑΕ. Πήρε τον Μ. Ντιάρα, ενώ της έφυγαν οι Κιάσος, Χανιωτάκης και Ρίζνιτς. Προπονητής, ποιος άλλος, ο Ευγένιος Γκέραρντ. Σύντεκνος πια...

ΞΑΝΘΗ

Κέρδη και... ζημίες για τη Σκόντα, που πήρε αλλά και έδωσε αρκετούς παίκτες. Πιο συγκεκριμένα ήρθαν στην ακριτική πόλη οι Λουμπιανίτζε, Μπα, Τζακίλ, Κέι, Γελαδάρης, Δαμιανός, Αγγος, Ζωγραφάκης. Είπαν... αντίο: Αντζας, Ζήκος, Λουτσιάνο, Κιοσές. Στο τιμόνι της Ξάνθης έμεινε ο άξιος Γιάννης Ματζουράκης.

ΒΕΡΟΙΑ

Κοσμογονία στις μεταγραφές. Ηρθαν και έφυγαν αρκετοί. Συγκεκριμένα τη φανέλα της "βασίλισσας του Βορρά" θα φορούν από τη νέα σεζόν οι: Μλαντένοβιτς, Σιδηρόπουλος, Χαντζίδης, Τόλιος, Βόκαρπιτς, Λαγούιας, Νήρας, Σιούτης, Κοντογουλίδης, Κίτσας, Δελίντσικος, Μάνος. Εφυγαν οι: Πουρσαϊτίδης, Παγγούρας, Τσουλουκίδης, Νεάγκουε, Πέτκοβιτς, Προτάσοφ. Προπονητής ο Στέφανος Γαϊτάνος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Τις τύχες της ελαφράς ταξιαρχίας ανέλαβε ένας παλιός της παίκτης ο Σέρβος Ζόραν Γιέφτοβιτς. Ηρθαν οι: Παπαδημητρίου, Λάιος, Μπάνιατς, Φιλίποβιτς, Σταθόπουλος. Εφυγαν οι: Ερακ, Βελέντζας, Τάτσης, Νταμιάνοβιτς, Δαμίγος, Π. Κωνσταντινίδης, Χαλκιάς, Καραγκούνης. Σκούρα τα πράγματα...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο παλιός άσος της Λίβερπουλ, Ιρλανδός Ρόνι Γουίλαν, είναι ο νέος προπονητής των κυπελλούχων Ελλάδας. Απέκτησε τους: Ιορντανέσκου, Γκιτσιούδη, Κρούσε, Χέιλοκ, Γαζή, Κούβαλη, Ζάρρα, Ιωάννου, Σουλογιάννη, Μαρκεσίνη, Γιαννακίδης. Εφυγαν οι: Βόκολος, Μάντζιος, Βάσμπεργκ, Κατσιαμπής, Παϊτέρης, Χολόπουλος.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Οι Πυργιώτες πήραν τους: Σίλα, Τάτση, Παπανδρέου, Κόλτζιο, Π. Τασιόπουλο, Ιωάννου, Ζιάκκα, Παπαδόπουλο, Γιαννακίδη. "Εχασαν" τους: Λάκη, Κυζερίδη, Μπάρνιακ, Τρούπκο, Λιγνό, Κολοσκόπη, Νασιάκο, Καμπά, Πούρκοβιτς και Σαμολαδά. Στο "τιμόνι" των Ηλείων ο Γιάννης Κυράστας.

ΚΑΒΑΛΑ

Ο ΑΟΚ απέκτησε τους: Καραδήμο, Μούτα, Ράντονιτς, Κωνσταντινίδη, Παυλίδη και Μουρατίδη. Αντίθετα έφυγαν οι: Παπανδρέου, Βακιρτζής, Τσαπανίδης και Καραμπετάκης. Προπονητής ο ανερχόμενος Νίκος Γκουλής.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Οι "βυσσινί" πλήρωσαν για τους: Προτάσοφ, Καζαντζή, Κατσάνη, Βιδάλη, Μπιλιλή, Τσούτσουρα, Τιλιγαδά, Κουλοχέρη, Καρασάββα, Πάντα, Ασίκογλου, Γκόγκα και Αποστολίδη. Εφυγαν οι: Κόλεφ, Καλουγκαρίτσα, Τζουκαντάρ. Τεχνικός ηγέτης ο Φινλανδός Μάρτον Κουουζέλα, που επέστρεψε στον Κορυδαλλό.

ΕΘΝΙΚΟΣ

Οι Πειραιώτες "επένδυσαν" στους: Γκρίμα, Τσούγκου, Σινάνι, Τασούλα, Λιβάντι, Ντι Λουίτζι, Μαχαίρα και Κομνιώτη. Αντίθετα άφησαν το λιμάνι οι: Γελαδάρης, Αθανασιάδης, Κουρκούνας, Σίμοβιτς, Πετκόφσκι, Ντίαζ. Κόουτς ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.

ΑΡΗΣ

Οι Σαλονικιοί επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία με μεγάλα όνειρα και γερό πορτοφόλι. Ο νέος πρόεδρος κ. Κοντομηνάς έριξε χρήμα όμως αρκεί μόνο αυτό; Ηρθαν στο Χαριλάου οι: Βακιρτζής, Μάντζιος, Ερακ, Φλόρες, Μιρστ ενώ έφυγαν οι: Μιρτσέκης, Μπορμπόκης, Στράτζαλης, Παναγιωτίδης, Εντίνιο, Ζαχόπουλος. Προπονητής ο Γιώργος Φοιρός.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Στα "σαλόνια" πλέον η ομάδα του Θριάσιου Πεδίου απέκτησε τους: Καλύκα, Μπέγκο, Σταματή, Ανδρεάδη, Παπαϊωάννου, Ρούσο και Δημητριάδη. Αποχώρησαν από τους "σταχυοφόρους" οι: Χόνι, Αντωνάκος, Κούβαλης, Τζούρτζεβ, Γρίμπιλας, Γαζής, Πάνου, Ντρέλιας, Παπανικολάου, Μπάρκογλου, Τζικιντζέλας και Πέππας.Τεχνικός ηγέτης ο δοκιμασμένος Μπάμπης Τεννές.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Οι Καισαριανιώτες θέλουν να σταθούν με αξιώσεις στη μεγάλη κατηγορία. Ετσι ενισχύθηκαν με τους: Πάβλοβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Ντράγκατς, Νοβάκοβιτς, Ζαχαρόπουλο, Λαγό, Μπασινά, Μόνο, Ζαφειρόπουλο, Κωστάκη, Ιντριτζ, Τσαλίκη. Εφυγαν οι: Γκίτσης, Ινεμπολίδης, Νικολαϊδης, Χριστινάκης, Γκόλε, Αναστασίου, Μεσολόγγης, Λαζάρου, Μπατάκος. Τα ηνία του Αστέρα έχει ο Σπύρος Λιβαθηνός.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ