Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέμα πυραύλων "Στίνγκερ" από Τουρκία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Εντυπώσεις προσπαθεί να δημιουργήσει η τουρκική κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας να επιτρέψει την πώληση στην Ελλάδα φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου "Στίνγκερ".Οπως μετέδιδε χτες το τουρκικό πρακτορείο "ΑΝΑΤΟΛΗ" η κυβέρνηση της Αγκυρας πρόκειται να διαμαρτυρηθεί για αυτή την απόφαση.

Σχετικές οδηγίες πήρε η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, ώστε να κάνει διαβήματα προς τους Αμερικανούς αρμοδίους για να σταματήσει η πώληση. Οι Τούρκοι αρμόδιοι, στις επαφές τους με το Κογκρέσο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο, θα υποστηρίξουν ότι οι πύραυλοι "Στίνγκερ" μπορεί να καταλήξουν στο ΡΚΚ (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα).

Στο μεταξύ η εφημερίδα "ΧΟΥΡΙΕΤ" δημοσίευσε χτες δήλωση μη κατονομαζομένων στρατιωτικών πηγών, που υποστήριζαν: "Πώς ξέρουμε ότι οι πύραυλοι αυτοί δε θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των τρομοκρατών του ΡΚΚ ή δε θα δοθούν στο ΡΚΚ;". Επίσης η εφημερίδα "Μιλιέτ" σχολίαζε την απόφαση για την πώληση των "Στίνγκερ" στην Ελλάδα ως υποκριτική, αναφέροντας ότι "οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους Ελληνοκύπριους για να μην πάρουν τους "S-300- και δίνουν στην Αθήνα 1.322 πυραύλους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ