Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση σήμερα στα Σεπόλια

Τη δημιουργία πρασίνου και την κατασκευή Τεχνικής Σχολής, Κρατικού Παιδικού Σταθμού και χώρων για αθλοπαιδιές ζητάει να γίνουν τα εργοστάσια "ΒΟΤΡΥΣ" και "ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ", ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων "Η Αναγέννηση", ο οποίος διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο "ΒΟΤΡΥΣ" (οδός Αυλώνος 105), στα Σεπόλια, σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ.

Οπως αναφέρει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος σε υπόμνημά του, τα αιτήματα κατοίκων των Σεπολίων για τη μετατροπή των συγκεκριμένων εργοστασίων, σε πράσινο, αθλητικούς χώρους και κρατικό παιδικό σταθμό, είναι παλιά και ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συμφωνήσει. Ωστόσο οι κάτοικοι των Σεπολίων ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Α' Κρατικός Παιδικός Σταθμός έχει, εδώ και 15 χρόνια, στην ιδιοκτησία του οικόπεδο δίπλα στο ΒΟΤΡΥΣ, στο οποίο δε δίνεται άδεια να χτιστεί, επειδή λείπουν μερικά τετραγωνικά μέτρα από αυτά που ορίζουν οι προδιαγραφές.

"Τόσο ο κρατικός παιδικός σταθμός, όσο και το χτίσιμο Τεχνικής Σχολής είναι χώροι αναγκαίοι για την πόλη μας" υπογραμμίζει ο Σύλλογος "Αναγέννηση".

Η "Αναγέννηση" ζητάει από κάθε αρμόδιο φορέα να υλοποιήσει και την υπόσχεση που έχει δοθεί στους κατοίκους των Σεπολίων σχετικά με τη δημιουργία ζώνης πρασίνου γύρω από την Επισκευαστική Μονάδα και το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ. Ομως "η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου προβαίνει σε χαρακτηρισμό τμημάτων του χώρου και τα μετατρέπει σε οικοδομήσιμα, ενώ η Εταιρία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μη υπολογίζοντας τους κατοίκους προβαίνει σε καταπάτηση των δρόμων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ