Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χτύπημα στο πόλο

Πρωτοφανής ενέργεια του Χιώτη Καρακόζη. Κτύπησε τον διαιτητή στο χτεσινό αγώνα με τα Χανιά, που κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη

H "βόμβα", που έβαλε στις αρχές της εβδομάδας ο αθλητικός δικαστής Δημήτρης Μαρκάκης, με την απόφασή του να επαναληφθεί το πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος πόλο, μεταξύ της Χίου και των Χανίων, που είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων, έσκασε χτες στο ουδέτερο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Και μάλιστα, ο... κρότος ήταν τόσο δυνατός που οι συνέπειες πλέον της έκρηξης μάλλον δύσκολα μπορούν να προβλεφτούν αυτή τη στιγμή... Ετσι, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων δεν τελείωσε και το λόγο θα έχει πάλι η Δικαιοσύνη. Κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Αιτία αυτή τη φορά η επίθεση του παίκτη της Χίου Καρακόζη που, 12 πριν το τέλος του αγώνα και ενώ τα Χανιά προηγούνταν με 12-9, αρχικά πέταξε την μπάλα στον διαιτητή Μαθιουδάκη και μετέπειτα βγήκε από την πισίνα χτυπώντας τον με το κεφάλι του στο πρόσωπο. Ας σημειωθεί ότι από την αρχή του παιχνιδιού οι Χιώτες τα είχαν με τον Μαθιουδάκη και τις αποφάσεις του. Αποτέλεσμα ήταν ο "άρχοντας του αγώνα" να διακόψει το παιχνίδι εις βάρος των τυπικά γηπεδούχων. Ετσι τα Χανιά έστω και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο πήραν την πρόκριση και εξασφάλισαν για πρώτη φορά την έξοδό τους στην Ευρώπη και παράλληλα την πρόκρισή τους στην τετράδα του πρωταθλήματος. Οσον αφορά τα... μεθεόρτια, ο διαιτητής Μαθιουδάκης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε το παιχνίδι μετά την επίθεση φοβούμενος γενικότερη έξαρση των επεισοδίων, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υποβάλει μήνυση κατά του Καρακόζη. Μήνυση όμως προτίθεται να υποβάλει και ο δεύτερος διαιτητής Σταυρίδης στον Ρώσο Ντιμίτρι Απανασένκο για υβριστική επίθεση.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και έφθασαν στα μισά του δεύτερου εννιάλεπτου να προηγούνται με τέσσερα γκολ διαφορά (6-2). Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού οι Χιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όπως αποδείχτηκε, υστέρησαν στον τομέα της ψυχραιμίας. Τα εννιάλεπτα του αγώνα: 2-5, 3-3, 1-2, 2-2. Τα γκολ για τους Χιώτες πέτυχαν οι: Απανασένκο 3, Τέτερης 3, Παπαναστασίου 2, Φιλιππάκης 1. Για τους Χανιώτες σκόραραν οι: Βιζυράκης 3, Κοπ 3, Αυγουστιανάκης 2, Βλοντάκης 2, Σκουνάκης 1. Νικολαντονάκης 1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ