Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Παγκόσμιο γυναικών στο Γαλαξίδι

Ο Ναυτικός Ομιλος Γαλαξιδίου, με συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διοργανώνει από 25 έως 31 Ιούλη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας γυναικών στην κατηγορία "420".

Στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Γαλαξίδι έχουν δηλώσει, ως τώρα, συμμετοχή 14 χώρες με 60 σκάφη και 120 πληρώματα.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης, που αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Γαλαξιδίου εξέφρασαν παράπονα προς την ΕΙΟ, αφού μόλις τρεις μέρες νωρίτερα θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα "420" στη Θεσσαλονίκη...

  • Ενας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους πρόκειται να ανοίξει τα πανιά του αύριο, στις 3μμ, από το Φαληρικό όρμο. Διαφορετικός, γιατί τα σκάφη, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα καλούνται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πρόκληση των 330 ναυτικών μιλίων, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, που απαρτίζουν τη συνολική διαδρομή του Μικρού Αγώνα Αιγαίου Αρχιπελάγους. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από 2 έως 4 εικοσιτετράωρα. Η διοργάνωση γίνεται από το Ναυταθλητικό Ομιλο Αθήνας (ΝΟΑ) και θα λάβουν μέρος 10 από τα κορυφαία ελληνικά πληρώματα.

Α. ΠΑΓ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ