Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΖΩΝΗΣ
Προσκλητήριο για αγώνα και συντονισμό

Μπροστά, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, που χτυπιούνται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στηρίζοντας τα σωματεία της Ζώνης στο μεγάλο και δύσκολο αγώνα που δίνουν, δηλώνει η ΕΣΑΚ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και καλεί κάθε εργαζόμενο, που θέλει να διεκδικήσει το δίκιο του, που δεν ανέχεται την ταπείνωση και την υποταγή, να μπει στις γραμμές της, κάνοντας ακόμα πιο δυνατή και μαζική την παράταξη, πιο δυνατά τα ταξικά σωματεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Ν/Ζώνης, αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης για τη Ζώνη, τονίζει ότι το μόνο που κάνει είναι να δίνει υποσχέσεις και ουσιαστικά να υπονομεύει τη λειτουργία της, ενώ οι προτάσεις των εργαζομένων που δίνουν λύσεις στα προβλήματα δεν υλοποιούνται.

Η απόφαση της κυβέρνησης, τονίζει, να ξεπουλήσει το λιμάνι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στη Ζώνη, αφού ο ιδιώτης θα επιδιώξει την παραπέρα συρρίκνωσή της. Η ΕΣΑΚ Ν/Ζώνης στηρίζει την προσπάθεια των σωματείων της Ζώνης για συνεννόηση και συντονισμό δράσης με τους λιμενεργάτες, τους ναυτεργάτες και τους άλλους φορείς, για την ανατροπή του ξεπουλήματος του λιμανιού.

Για τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ΠΟΕΜ, αναφέρεται ότι το μόνο στόχο που έχουν είναι να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς αντιδράσεις. "Στη Ζώνη - τονίζεται - το ρόλο αυτό παίζει η ενοποιημένη κυβερνητική παράταξη ΠΑΣΚΕ - ΕΡΓΑΣ,που ανοιχτά βγαίνει και στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης, τα ΜΑΤ, τη βία και την τρομοκρατία. Υποστηρίζει και βοηθά την κυβέρνηση να συρρικνώσει τη Ζώνη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ